Dmitro Iaroș părăsește Sectorul de Dreapta și inițiază crearea unei noi mișcări politice

22:17, 22 ianuarie 2016 | Externe | 2195 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Dmitro Iaroș , fostul lider al mișcării Sectorul de Dreapta (SD), a anunțat că părăsește împreună cu o echipă de camarazi rândurile organizației, intenționând să înființeze o nouă mișcare naționalistă, anunță portalul Sector Pravdy.

“Sectorul de Dreapta a fost creat ca o structură revoluționară – în timpul revoluției și de dragul revoluției. Această revoluție nu s-a sfârșit. Scopul ei final este înființarea Statului Ucrainean Sobornicesc Independent, sarcină care devenise imposibilă de realizat din cauza războiului cu agresorul rus”, a declarat Dmitro Iaroș.

În opinia lui Iaroș, SD și-a realizat obiectivele: susținerea Maidanului și înființarea copurilor de combatanți voluntari și nu mai este actual.

“A venit timpul să ne concentrăm asupra problemelor politice. Mișcarea noastră a crescut, s-a consolidate și a trecut la o nouă etapă de dezvoltare. În locul unei activități înguste, ne dorim să purcedem la activități de nivel national, în scopul unificării tuturor patrioților Ucrainei. Fără radicalism la limită cu marginalul, dar și fără demagogii liberale”, declară Iaroș.

Liderul nationalist afirmă că nu renunță la statutul de forță de opoziție, însă refuză orice acțiuni cu caracter violent.

În noiembrie 2015, Iaroș renunțase la calitate de lider al Sectorului de Dreapta din cauza unor conflicte cu echipa de conducere în ceea ce privește strategiile de luptă politică.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,