Dmitro Iaroș a renunțat la șefia Sectorului de Dreapta din cauza “aripei radicale” a mișcării

19:50, 12 noiembrie 2015 | Externe | 1500 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Dmitro Iaroș, și-a anunțat demisia din funcția de lider al mișcării radicale „Sectorul de Dreapta” din cauza tentativelor taberei radicale de a-și impune pozițiile și strategia politică. Acest lucru l-a declarat în rețeaua Facebook unul din membrii conducerii SD Oxana Bilozerskaia.

Aceasta afirmă că o parte a conducerii Sectorului de Dreapta a convocat Conferința Națională a partidului, în cadrul căreia a anunțat o nouă direcție politică a formațiunii – „calea revoluționară”.

Potrivit ei, „acest lucru nu înseamnă luarea imediată cu asalt a clădirilor administrative, ci recunoașterea deschisă că actuala guvernare este una neligitimă, iar SD, singurul reprezentant legitim al intereselor națiunii ucrainene”.

“În cadrul conferinței a fost ales un staff, în fruntea căruia a fost numit Dmitro Iaroș. În componența acestui staff, pe lângă lider, au fost incluși și membrii care sunt promotorii unei linii politice dure”.

În acest fel, participanții la conferință au votat pentru aceste decizii, pentru că li s-a anunțat că ședința acestui for a fost aprobată de Iaroș, iar toate deciziile luate poartă un caracter de recomandare.

La rândul său, Iaroș știa de organizarea conferinței și a aprobat desfășurarea ei, în calitate de ședință de lucru pentru elaborarea materialelor pentru viitorul congres.

„ Iaroș nu s-a prezentat la conferință, însă a expediat o scrisoare, în care și-a prezentat viziunea cu privire la dezvoltarea mișcării și a propus o componență a staffului. Ambele recomandări au fost ignorate de organizatorii conferinței”, afirmă militanta SD.

În consecință, explică Bilozerskaia, pe siteul oficial al Sectorului de Dreapta a apărut un material despre rezultatele conferinței și componența noului staff (care nu a fost aprobat nici de congres, nici de Iaroș).

Bilozerskaia declară că de facto, organizatorii l-au pus pe Iaroș în fața unei singure condiții – de acum în colo, el trebuie să exprime doar poziția lor.

„Aceste evenimente, în opinia mea, a constituit motivul declarației lui Dmitro Iaroș cu privire la demisia din funcția de lider al Sectorului de Dreapta”, concluzionează Bilozerskaia.

Друзі, вже добу ви чекаєте від мене коментарів з приводу заяви Дмитра Яроша про те, що він складає з себе повноваження П…

Posted by Олена Білозерська on 12 ноября 2015 г.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,