Deputat ucrainean: în Occident devine tot mai populară idea cedării Ucrainei Rusiei

12:16, 9 iunie 2016 | Externe | 1571 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Deputatul Radei Supreme, președintele organizației “Mejlisul poporului tătar din Crimea” Refat Ciubarov a declarat că în Occident devine tot mai populară idea cedării Ucrainei Rusiei. O astfel de declarație a fost făcută joi, 9 iunie, transmite agenția Lenta.ru cu referire la portalul ucraineanUkrinform.

Mi-a fost dat să aud tot mai des discuții despre astfel de scenarii în timpul ședințelor de lucru cu partenerii noștrii. Cu toate acestea, trebuie să facem tot ce este posibil pentru a nu permite cedarea Ucrainei, pentru ca Occidentul să nu aibă o altă soluție decât apărarea noastră, a declarat Ciubarov.

Acesta a mai adăugat că potrivit sondajelor, 30,7 la sută din cetățenii ucraineni consideră că problema Crimeii nu mai este actuală.

La 6 iunie Ciubarov a declarat că peninsula Crimeea era de facto o autonomie rusă, în perioada în care era parte a statului ucrainean. Potrivit lui, între 1991 și 2014 toate pârghiile de control se aflau în mâinile majorității etnice locale (ruși).

Într-o declarație anterioară, la 19 mai Ciubarov afirma că peninsula Crimeea a fost pierdută din cauza că oficialii de la Kiev au ignorat dreptul tătarilor la autonomie. În opinia lui, Ucraina a respins timp de 23 de ani orice solicitări de acordare a unei autonomii.

Crimea și Sevastopolul au intrat în componența Federației Ruse în urma organizării unui referendum în martie 2014, în cadrul căruia majoritatea locuitorilor peninsule sau pronunțat în favoarea unirii cu Rusia. Kievul a refuzat să recunoască valabilitatea plebiscitului, în timp ce Moscova insistă că procedura alipirii acestui teritoriu corespunde cu dreptul internațional.

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,