David Cameron respinge un al doilea referendum în Marea Britanie

18:18, 27 iunie 2016 | Externe | 2734 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Premierul britanic David Cameron a respins cererile pentru încă un referendum pentru ieşiera Marii Britanii din UE şi a format o echipă care să se ocupe de retragerea britanică din spaţiul comunitar, ca urmare a plebiscitului de joi care a uimit o lume întreagă.

Lira şi-a extins pentru a doua zi consecutivă scăderile şi a ajuns la cel mai jos nivel din 1985. Liderii europeni şi britanici au părut în ultima perioadă fără direcţie, în timp ce Scoţia pare să se îndrepte cu paşi rapizi spre independenţă.

Membri ai guvernului actual au încercat să reasigure investitorii că vor putea ţine sub control ieşirea din Marea Britanie. Ministrul de finanţe britanic, George Osborne, a spus că ”lumea nu ar trebui să ne pună la îndoială hotărârea” pentru a limita o ”ajustare inevitabilă” în economie.

Boris Johnson, care este favorit în cursa pentru a-i prelua locul lui David Cameron în fruntea guvernului, susţine că ”efectele negative ale Brexitului sunt mult prea mediatizate, în timp ce părţile bune sunt ignorate”.

Marea Britanie investighează acuzaţii de fraudă în raport cu petiţia semnată de peste 3 milioane de oameni care cerea un nou referendum, cu alte condiţii de validitate, pentru ieşirea Marii Britanii din UE.

sursa: ZF.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,