David Cameron cheamă cetățenii britanici să voteze pentru părăsirea UE

20:56, 10 noiembrie 2015 | Externe | 2819 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Cancelarul Marii Britaniei David Cameron va chema concetățenii să voteze pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană, în cazul în care Bruxellesul va refuza să reformeze UE. Marți, șeful cabinetului britanic de miniștri a dat publicității o listă cu cerințe, care presupun superioritatea legislației naționale, neimplicarea UE în politica financiar-monetară și limitarea valului de imigranți, transmite EuroNews.

„UE are nevoie de flexibilitate, pentru a menține relațiile cu cei care sunt membri ai zonei euro și cei care sunt în afara ei. Unii aleg o integrare politică și economică mai strânsă, alții, cum este cazul Marii Britaniei, nu își propune acest lucru. Iată de ce trebuie să fim onești: loialitatea față de un tratat, care propune o uniune mai strânsă, nu mai este aplicabilă pentru Marea Britanie. Nu mai credem în el, nu mai participăm, avem alte viziuni asupra Europei”, declară Cameron.

De asemenea, Cameron a cerut introducerea unui control asupra migrației în interiorul Uniunii Europene, pentru a nu permite migranților să beneficieze de protecție socială în diferite state ale UE și pentru a nu plăti un ajutor social imigranților pentru primii patru ani de aflare în țară.

Paralel, Cameron a expediat scrisoarea, în care este expusă viziunea sa cu privire la reformarea UE, președintelui Consiliului European Donald Tusk.

Potrivit cancelarului, marți, 10 noiembrie, Marea Britanie a început oficial negocierile cu Uniunea Europeană cu privire la revizuirea statutului său de țară membră.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,