Cum HĂRȚUIEȘTE Uniunea Europeană țările care își apără frontierele

12:05, 23 iulie 2018 | Externe | 1202 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Pentru consecvența cu care luptă împotriva imigrației ilegale, Ungaria a devenit ținta unei salve de atacuri juridice din partea Comisiei Europene, scrie evz.ro

Comisia Europeană a demarat în decembrie 2015 o primă procedură de „infrigement” (infracțiune) împotriva Budapestei, în ceea ce privește condițiile de acordare a azilului pentru imigranți.

Pentru că nu a considerat satisfăcător răspunsul dat de Ungaria, CE i-a adresat în decmebrie 2017 un aviz motivat (adică o cerere formală de a se conforma regulilor UE).

„După ce a analizat răspunsul (…) Comisia consideră că majoritatea preocupărilor relevate nu au fost încă abordate și a decis așadar să formuleze un recurs împotriva Ungariei la Curtea de Justiție a Uniunii Europene”, precizează un comunicat al Bruxelles-ului. Aceasta este ultima etapă a procedurii de infracțiune, care în anumite cazuri se poate solda cu sancțiuni financiare.

Joi, 20 iulie, Comisia Europeană a deschis o nouă procedură de infrigement împotriva Ungariei. Ea i-a trimis o scrisoare de somație în legătură cu noua legislație maghiară „care consideră infracțiuni penale activitățile de sprijinire a cererilor de azil și de ședere și restrânge dreptul de a solicita azilul”, a precizat o purtătoare de cuvânt a Comisiei.

Sursa: https://www.activenews.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,