CRIZĂ diplomatică fără precedent: Ecuador şi Venezuela îşi expulzează reciproc şefii de misiune din ambasade

11:13, 19 octombrie 2018 | Externe | 986 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Ecuador şi Venezuela au expulzat şefii de misiune ai ambasadelor lor în cea mai gravă criză diplomatică dintre cele două ţări din ultimii ani, după declaraţia ministrului venezuelean de Comunicare, Jorge Rodriguez, care l-a acuzat de minciună pe preşedintele ecuadorian Lenin Moreno, relatează EFE.

Primul care a luat decizia a fost guvernul ecuadorian, la care cel venezuelean a răspuns prin aplicarea principiului reciprocităţii.

Guvernul preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro a anunţat astăzi că a declarat-o persona non grata pe însărcinata cu afaceri a Ecuadorului la Caracas, Elizabeth Mendez, căreia i-a acordat 72 de ore pentru a părăsi ţara, ca pe o „măsură reciprocă“ după expulzarea ambasadorului venezuelean la Quito, Carol Delgado.

Guvernul venezuelean a anunţat printr-un comunicat că a fost „forţat să ia măsuri reciproce“, după expulzarea ambasadorului său în Ecuador, regretând conflictul diplomatic pe care l-a numit „un act fără precedent care încalcă relaţiile istorice de fraternitate” dintre aceste două ţări andine.

 

Sursa: https://www.mediafax.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,