Comenzile de armament ale Rusiei au atins 48 de miliarde de dolari

20:37, 3 iunie 2016 | Externe | 2284 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Comenzile companiei de armament a Rusiei – Rosoboronexport – au atins pragul de 48 de miliarde de dolari americani, a afirmat directorul general al corporației de stat Rostec, Serghei Chemezov, într-un interviu pentru cotidianul Kommersant.

„Până recent portofoliul de comenzi se afla la valoarea de 45 de miliarde, iar acum a crescut la 48 de miliarde de dolari. Volumului annual al livrărilor făcute de Rosoboronexport depășește annual 13 miliarde de dolari, și împreună și cu alte companii, ajunge la peste 15 miliarde”, a declarat șeful Rostec. Potrivit acestuia, cei mai mari cumpărători de armament rusesc sunt China, Algeria, Vietnam și Egipt. Aceste țări vor avea în următorii ani aceeași capacitate de achiziție în anii ce vor urma. Chemezov a mai spus ca Egiptul, China si Algeria sunt foarte interesate de sistemele anti-aeriene Buk M2E și Antey-2500, precum și cele de sistemele de rachete S-400 Triumph.

„Mulți dintre clienții care au făcut comeni le doresc onorate înainte de termen, dar noi îi avertizăm imediat despre calendar și ordinea priorităților – așa cum este cazul Chinei”, a declarat șeful Rostec, adăugând că Beijingul nu va primi sistemele S-400 mai devreme de 2018. El a mai spus și că sistemele S-300 cumpărate de Teheran vor fi livrate la finalul acestui an. Rosoboronexport colaborează cu peste 700 de intreprinderi și organizații din cadrul complexului de apărare al Rusiei, iar cooperarea internațională în acest domeniu se extinde în 70 de țări.

sursa: Karadeniz-press

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,