China: benzi desenate pentru femei despre pericolul relației amoroase cu străinii

16:24, 21 aprilie 2016 | Externe | 1422 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

În China a fost lansat o carte de benzi desenate care își propun atenționarea femeilor angajate în structurile de stat cu privire la pericolul relațiilor amoroase cu străinii (în special, turiști), scrie publicația The Beijinger.

O serie de benzi desenate au fost publicate cu ocazia Zilei Securității Naționale (15 aprilie). Potrivit scenariului, David stabilește o relație cu funcționara Xiao Li. Turistul face curte domnișoarei și îi cumpără cadouri scumpe. Peste o anumită perioadă, bărbatul începe să pună întrebări despre servici și prin înșelăciune dobândește informații secrete cu privire la direcția politică a statului și dispare.

După ce domnișoara transmite iubitului copiile documentelor, este arestată pentru divulgarea secretelor de stat. În viața reală o astfel de faptă este piedepsită în China cu privațiune de libertate de la cinci sau pe viață.

În aprilie 2015 o instanță din China a condamnat jurnalista Gao Yu la șapte ani de închisoare și lipsire de orice drepturi civile pentru un an pentru divulgarea secretului de stat. Gai Yu a fost învinuită de transmiterea ilegală cetățenilor străini a documentelor ce conțineau secrete de stat. În realitate era vorba de directiva nr.9 al Comitetului Central al Partidului Comunist, prin care membrii partidului sunt obligați să combată propaganda occidentală îndreptată spre schimbarea orânduirii de stat.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,