China a introdus tarife de import la o serie de produse din SUA

12:54, 2 aprilie 2018 | Externe | 1025 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Autoritățile chineze au introdus tarife la o serie de produse fabricate în SUA. Aceasta este reacția Pekinului la războiul comercial dezlănțuit de Washington contra unui șir de state.

Potrivit deciziei autorităților de la Pekin, la importul a 128 de tipuri de produse din SUA vor fi aplicate taxe care nu au existat până în prezent. Decizia intră în vigoare pe 2 aprilie 2018.

Începând cu ziua de luni, pentru fructele și legumele din SUA, precum și pentru mărfurile fabricate din acestea, taxa de import în China va constitui 15%. Totodată, tariful vamal pentru carnea de porc și produsele din această carne va fi de 25%.

Ministerul chinez al Finanțelor a subliniat că măsura respectivă este un răspuns la tariful de 25% la importul de oțel din China și de 10% la importul de aluminiu chinez.

Președintele american Donald Trump a semnat un decret prin care țara sa poate aplica tarife de import la mărfurile produse în China, a căror volum total ajunge la 60 de miliarde de dolari anual. Totodată, Trump susține că la această etapă continuă să poarte discuții cu partea chineză, dar subliniază că la ora actuală deficitul comercial al SUA în schimburile cu China ajunge la cifra de 375 de miliarde de dolari, ceea ce nu-i convine părții americane.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,