400 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare din capitala Libiei

11:59, 3 septembrie 2018 | Externe | 857 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Cel puţin 400 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare din capitala Libiei, în timpul unor lupte între grupări rivale care au avut loc în apropiere, a declarat un oficial judiciar, în timp ce Organizaţia Naţiunilor Unite a cerut o întrevedere cu părţile aflate în conflict, informează Reuters.

Deţinuţii au forţat uşile închisorii Ain Zara, iar gardienii nu au putut să-i oprească, a declarat oficialul, confirmând o declaraţie a poliţiei judiciare postată pe o reţea de socializare online.

El a cerut să nu fie identificat şi nu a putut oferi mai multe detalii. Închisoarea se află în sudul oraşului Tripoli, o zonă care a fost lovită timp de o săptămână de lupte grele între grupurile rivale. Separat, o rachetă a căzut duminică în tabăra al-Fallah pentru persoanele strămutate din Tawergha, omorând doi oameni şi rănind alţi şapte, inclusiv doi copii, a declarat Emad Ergeha, activist care urmăreşte problemele din Tawergha.

O rachetă a lovit, de asemenea, sâmbătă hotelul Waddan din centrul oraşului Tripoli, lângă Ambasada Italiei. Trei persoane au fost rănite, a anunţat personalul hotelului. Compania de stat de petrol NOC a confirmat că unul dintre depozitele sale diesel folosite pentru alimentarea unei centrale electrice a fost lovit de o rachetă sâmbătă, potrivit mediafax.ro.

Ciocniri severe au izbucnit săptămâna trecută între Brigada a şaptea sau Kaniyat din Tarhouna, un oraş situat la 65 km sud-est de Tripoli, împotriva Brigăzilor Revoluţionarilor din Tripoli (TRB) şi Nawasi, două dintre cele mai mari grupări armate ale capitalei.

Guvernul susţinut de ONU din Tripoli a declarat stare de urgenţă în capitală „dată fiind seriozitatea situaţiei actuale”.

Pentru a pune capăt luptelor, misiunea ONU din Libia a cerut „diferitelor părţi implicate” să se întâlnească marţi la prânz pentru un „dialog urgent privind situaţia de securitate”.

Sursa: www.cotidianul.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,