„Ce este asta, America sau KGB?”

13:05, 20 ianuarie 2018 | Externe | 1611 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Un document Top Secret amenință să răstoarne toată situația în scandalul presupusei complicități a lui Donald Trump cu puterea din Rusia.

Mai mulți membri ai Camerei Reprezentanților afirmă că au văzut o notă clasificată care demonstrează abuzuri „șocante” ale Departamentului Justiției și FBI în legătură cu ancheta vizând campania electorală a lui Donald Trump și au cerut declasificarea imediată a documentului.

„Este tulburător. Este șocant”, a spus congresmenul republican Mark Meadows într-o declarație pentru Fox News. „Într-un fel, mi-aș fi dorit să nu fi văzut așa ceva și nu pot să cred că astfel de lucruri se pot petrece în această țară.”

„Faptele conținute în această notă sunt halucinante și necesită o transparență totală. Nu există o prioritate mai mare decât publicarea acestor informații, pentru a salva democrația”, a declarat și congresmenul Matt Gaetz, membru al Comisiei Juridice din camera Reprezentanților, care supraveghează activitatea Departamentului de Justiție și a FBI.

Un alt membru al Comisiei Juridice, Steve King, a numit ceea ce a văzut în respectiva notă „dezgustător” și „mai rău decât Watergate”.

Ron de Santis, un alt membru al Comisiei Juridice, a numit nota „profund tulburătoare”, adăugând că aceasta ridică mari semne de întrebare în legătură cu „Departamentul de Justiție al lui Obama și cu FBI-ul lui Comey”.

„Raportul clasificat compilat de Comisia de Informații a Camerei este profund tulburător și ridică semne de întrebare serioase în legătură cu eșalonul superior al Departamentului de Justiție al lui Obama și al FBI-ului lui Comey legate de așa-zisa complicitate” (a lui Trump cu rușii – n.r.).

La rândul său, congresmenul Scott Perry a declarat uluit la Fox News: „Te face să te întrebi: ‘Asta este America sau este KGB?’ Atât de alarmant este.”

„Este atât de alarmant că poporul american trebuie să vadă asta”, a afirmat și Jim Jordan, important membru al Comisiei Juridice din Cameră.

Vizionarea notei a avut loc după ce toți membrii republicani ai Comisiei de Informații din Camera Reprezentanților, ai căror investigatori au compilat materialul respectiv, au votat joi pentru ca acesta să poată fi consultat de toți membrii Camerei.

Toți democrații din Comisie au votat împotrivă.

Potrivit lui Gaetz, conținutul notei poate duce la concedierea și chiar la condamnarea la închisoare a unor importanți conducători din Departamentul de Justiție și FBI.

Gaetz a adăugat că ceea ce a văzut explică de ce președintele Comisiei Juridice a Senatului, Chuck Grassley, și președintele Subcomisiei Juridice, Lindsey Graham, au deferit justiției penale dosarul realizat de firma Fusion și de fostul spion britanic Christopher Steele. Dosarul conține informații nedovedite despre presupuse orgii ale lui Donald Trump cu prostituate ruse într-un hotel din Moscova. Înregistrări ale orgiei s-ar afla în posesia serviciilor secrete ruse, care astfel îl șantajează pe Trump, se sfirmă în dosarul respectiv.

„Cred că vor fi urmări penale”, a spsu Graetz.

În luna octombrie anul trecut s-a dovedit că dosarul Fusion – Steele a fost finanțat de către Hillary Clinton și Partidul Democrat.

Numeroși membri ai Congresului au cerut declasificarea respectivei note pentru ca ea să poată fi cunoscută de opinia publică.

Congresmenul Ron DeSantis a afirmat că, potrivit regulamentului Camerei, Comisia de Informații va vota cât de curând declasificarea documentului.

„Deși raportul aceste este clasificat Top Secret, sunt convins că Comisia, potrivit regulamentului Camerei, va vota pentru a face acest raport disponibil opiniei publice. Este o chestiune de importanță națională și poporul american trebuie să cunoască adevărul.”

Potrivit regulamentului Camerei Reprezentanților, dacă în Comisia de Informații se votează ca acest raport să fie făcut public, președintele Trump are la dispoziție cinci zile pentru a ridica o eventuală obiecție. Dacă obiectează, chestiunea va fi tranșată printr-un vot în plenul Camerei Reprezentanților.

Sursa: http://evz.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , , , ,