Delegația suveraniștilor europeni în Sweida

(Foto/Video) Sweida. 5 martie: Patria mică a liderului Mișcării pentru Suveranitatea Popoarelor

00:26, 6 martie 2019 | Externe | 2036 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Vizita suveraniștilor europeni a continuat în regiunea As-Suwayda, Syria, la 107 kilometri de Capitala Siriei. Regiunea are 123 de sate. Un detaliu din acest război criminal, finanțat de occidentali din de către monarhiile petroliere din Golf. La 25 iulie 2018, preț de câteva ore, teroriștii au decapitat 236 de oameni din regiune. Orașul Sweida a fost încercuit de cinci ori timp de opt ani de război, însă localnicii au manifestat o rezistență eroică.

Delegatia disidenților europeni a vizitat mormântul legendarului general Issam Zahreddine, căzut în luptele cu teroriștii în 2018.

Au urmat întâlniri cu conducerea politică și administrativă, cu cadre militare. La Centrul Cultural din capitala regiunii a urmat o întâlnire cu publicul. Ca de fiece dată, a fost intonat imnul național. Apoi intervenții și runda de întrebări și răspunsuri.

Ultima întâlnire din satul lui Adnan Azzan, organizatorul acestei vizite, a fost deosebit de călduroasă. Șefii administrației locale, fețe bisericești, combatanți, masa în aer liber și multă căldura sufletească.

Sweida este un oraș situat în sud – vestul Siriei, centrul administrativ al regiunii As-Suwayda, în apropiere de granița cu Iordania. Orașul este cunoscut pentru muzeele cu mozaic bizantin și pentru drumul construit de romani, folosit până în prezent.

Totodată, aici se află o importantă comunitate de creștini-ortodocși, Sweida fiind și centrul Mitropoliei de Bosra din cadrul Bisericii Ortodoxe din Antiohia.

Trăiască Siria Libera!

Mai multe detalii cu privire la vizita de documentare a suveraniștilor europeni în Siria puteți afla citind articolele de mai jos: