Angela Merkel se aşteaptă la discuţii complicate cu Vladimir Putin

11:21, 18 august 2018 | Externe | 949 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că se aşteaptă la discuţii complicate privind Siria şi Ucraina cu preşedintele rus Vladimir Putin, aşteptat sâmbătă în Germania.

„Vor exista controverse şi, bineînţeles, vor exista şi puncte asupra cărora vom putea reflecta asupra modului în care vom putea ameliora cooperarea noastră bilaterală sau internaţională”, a declarat Merkel în cadrul unei conferinţe de presă de la Berlin susţinute cu prilejul vizitei omologului său muntenegrean Dusko Markovic.

Cancelarul german s-a întreţinut vineri la telefon cu preşedintele francez Macron, cei doi lideri reafirmând necesitatea de a susţine „un proces politic incluziv” în Siria pentru a ajunge la „o pace durabilă în regiune”, conform Agerpres.

Angela Merkel şi Vladimir Putin urmează să se întâlnească în jurul orei 16.00 GMT (18.00 locală) sâmbătă, la castelul Meseberg, o reşedinţă a guvernului german situată la 70 km nord de Berlin. La finalul întrevederii nu este prevăzută nicio comunicare oficială.

Sursa: www.realitatea.net

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,