Angela Merkel atenționează asupra ascensiunii naționalismului în Europa

15:05, 6 mai 2016 | Externe | 2007 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat, joi, ca liderii Uniunii Europene trebuie sa faca mai multe pentru a proteja granitele externe ale acesteia, altfel existand riscul „caderii din nou in nationalism”.

Intr-o conferinta de presa comuna sustinuta impreuna cu premierul italian Matteo Renzi, la Roma, Merkel a spus ca Europa trebuie sa-si apere granitele „de la Mediterana la Polul Nord” sau va suferi consecintele politice, scrie Politico.

Merkel a mai declarat ca mult indragita libertate de miscare a Europei este in pericol, referindu-se la controalele inasprite la granite, in semn de raspuns fata de criza imigrantilor.

Cancelarul german a subliniat ca tarile de granita ale UE, precum Italia, Grecia, Malta si Cipru, au nevoie de sustinere.

Odata cu inchiderea rutei balcanice a imigrantilor, din Grecia catre Europa Occidentala, Italia risca sa devina principala poarta de intrare a imigrantilor in Europa.

Renzi a spus, la randul sau, ca este nevoie de o „strategie pentru Africa” si a cerut investitii pe acest continent, intr-o incercare de a reduce saracia care ii face pe multi imigranti sa-si paraseasca locuintele. In plus, premierul italian a criticat controalele instaurate de Austria la granita comuna.

sursa: Ziare.com

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,