Americanii au bombardat din greșeală un spital – daune colaterale

19:18, 3 octombrie 2015 | Externe | 969 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:
Avioanele americane au bombardat din greseala un spital al organizatiei Medici fara frontiere din orasul afgan Kunduz, sambata. Cel putin 16 persoane au murit si 37 au fost ranite in urma bombardamentelor. Printre victime se afla atat pacienti cat si medici (9 morti).
Armata americana a recunoscut ca ar putea fi vorba despre „daune colaterale” si investigheaza incidentul, potrivit agentiei Reuters.

Orasul Kunduz fusese cucerit de catre insurgenti in urma cu o saptamana, iar fortele guvernamentale afgane si aviata americana incearca de atunci sa-l elibereze.

Din primele informatii reiese ca talibanii s-ar fi ascuns vineri seara in cladirile spitalului, iar americanii i-au atacat in cursul noptii.

Reprezentantii organiatiei Medici fara frontiere sustin ca au sunat la comandamentul NATO din Kabul imediat ce au inceput sa cada bombele, insa atacul a continuat pentru inca o jumatate de ora.

Spitalul era cel mai mare si mai bine dotat din regiune, iar in momentul atacului inauntru se aflau peste 200 de persoane, pacienti si personal medical.

sursa: ziare.com