Ambasadorul Germaniei la Caracas are 48 de ore să părăsească Venezuela

12:09, 7 martie 2019 | Externe | 1289 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Administraţia preşedintelui Nicolas Maduro i-a oferit ambasadorului Germaniei la Caracas, Daniel Martin Kriener, 48 de ore să părăsească Venezuela, în urma unor acuzaţii privind ingerinţe în afacerile interne ale Venezuelei.

Guvernul de la Caracas a emis miercuri un comunicat prin care îl declară pe Kriener „persona non grata” şi îl acuză de „acte recurente de ingerinţă în afacerile interne”.

Germania, care se numără peste cele 50 de state care l-au recunoscut pe Juan Guaido în funcţia de preşedinte interimar, a transmis că decizia de expulzare a ambasadorului nu va face decât să escaladeze tensiunile.

Daniel Kriener a fost unul dintre diplomaţii care l-au întâmpinat luni pe liderul opoziţiei, Juan Guaido, la revenirea în Venezuela.

Juan Guaido părăsise Venezuela în urmă cu câteva săptămâni prin ignorarea unei interdicţii de călătorie impusă de Curtea Supremă de Justiţie. Administraţia Nicolas Maduro a avertizat că liderul opoziţiei riscă să fie arestat.

Vicepreşedintele american Mike Pence a anunţat miercuri seară că Statele Unite vor anula vizele de călătorie a 77 de asociaţi ai preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro.

Sursa: https://www.mediafax.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,