Alegeri în Italia: Victorie detașată a partidelor de dreapta

08:21, 5 martie 2018 | Externe | 1103 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

În urma alegerilor parlamentare care au avut loc ieri în Italia forțele de dreapta din această țară au câștigat detașat față de cele de stânga a căror exponent în prezent este partidul de guvernământ, relatează agenția rusă RIA Novosti.

După o noapte lungă de așteptări, Ministerul Afacerilor Interne al Italiei a anunțat datele preliminare cu privire la numărarea a peste jumătate din buletinele de vot. Conform acestei informații coaliția de centru-dreapta a câștigat peste 37%, respectiv partidul „Liga Nordului” a obținut 18,3%, iar formațiunea „Forza Italia” care este condusă de fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, a înregistrat 14,1% din voturi.

Partidul „Mișcarea 5 Stele” a  acumulat 31,2% obținând cel mai bun rezultat în calitatea concurent electoral care a participat separat în acest scrutin.

Agerpres relatează că conform mai multor estimări Partidul Democrat care în prezent este la guvernare și este condus de fostul premier Matteo Renzi a obținut mai puțin de 20%. Acest rezultat fiind cel mai rău de la înființarea formațiunii în 2007.

„Este clar pentru noi că am suferit o înfrângere evidentă. Datele care se prezintă sunt clar sub aşteptările noastre”, a declarat un înalt responsabil din Pardidul Democrat, fiind citat de Agerpres.

Conform agenţiei de presă AGI, liderul PD, Matteo Renzi, are în vedere posibilitatea de a demisiona, chiar dacă orice decizie va fi luată în mod colegial de conducerea partidului.

Până în prezent, Matteo Renzi a exclus categoric această posibilitate, dar, dacă rezultatul final va fi aşa cum îl indică estimările – cu PD sub pragul psihologic de 20% -, îi va fi dificil să îşi păstreze funcţia în faţa contestării interne, mai menționează Agerpres.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,