A fost arestat noul cap al mafiei siciliene

13:00, 4 decembrie 2018 | Externe | 1326 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Poliţia italiană a anunţat arestarea noului şef al mafiei siciliene, Settimo Mineo, şi a altor zeci de suspecţi în cadrul unei vaste operaţiuni în sudul Italiei.

Arestarea lui Mineo, un bijutier de 80 de ani, şi a altor cel puţin 45 de persoane a fost efectuată chiar înainte de instalarea sa oficială în fruntea mafiei siciliene, prevăzută în cadrul unei reuniuni speciale a Cosa Nostra.

Persoanele arestate sunt acuzate, între altele, de asociere criminală de tip mafiot, de extorcare, de deţinere de arme şi de incendiere, iar această operaţiune a fost rezultatul a patru anchete penale distincte.

‘Tonton Settimo’, cum era el supranumit, a fost desemnat în mai liderul ‘Cupolei din Palermo’, adică şeful suprem al familiilor mafiote din provincia Palermo, înlocuindu-l pe Toto Riina, fostul lider istoric al întregii mafii siciliene, decedat anul trecut în închisoare.

„Este una dintre cele mai dure lovituri date de stat mafiei”, a spus Luigi Di Maio, vicepremier şi lider al Mişcării 5 Stele (M5S, antisistem).

Sursa:https://romanialibera.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,