Portretul lui Bashar al Assad, imagine simbol

5 martie, Damasc: Suveraniștii europeni au avut o întâlnire oficială cu președintele Bashar al-Assad

23:24, 5 martie 2019 | Externe | 2217 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Astăzi, 5 martie, vizita oficială a delegației Mișcări Internaționale pentru Suveranitatea Popoarelor în Siria a culminat cu întâlnirea la Palatul Prezidențial de la Damasc cu Excelenta Sa Președintele Bashar al-Assad.

Reprezentanții noii disidențe europene au avut un dialog constructiv cu această personalitate politică eminenta, făcând un schimb de opinii asupra cauzelor agresiunii SUA și a aliaților săi occidentali contra țărilor arabe și în particular contra Siriei.

Războiul militar este pe cale de a se încheia cu prețul unor enorme sacrificii ale martirilor sirieni, însă războiul economic și mediatic continuă. Intelectualii europeni i-au mărturisit șefului statului sirian că vor continua să informeze opinia publica asupra situației reale din această țară. Media de alternativă devenind din ce în ce mai vizibilă, are un rol aparte de jucat în acest război al informației. Siria își merită suveranitatea câștigată cu prețul sângelui.

Harta Aleppo, imagine simbol

Amintim că delegația formată din intelectuali din Europa Occidentală, Moldova și Rusia se află în Siria la invitația acestei țări pentru a-și exprima solidaritatea cu poporul sirian în lupta sa eroică împotriva agresiunii americane și a grupărilor teroriste. Un război care durează de opt ani și care urmărește debarcarea Președintelui Bașar Al Asad și a guvernului legal al Siriei.

Pe  4 martie, echipa Mișcării Internaționale pentru Suveranitatea Popoarelor a avut întâlniri oficiale cu conducerea politică din orașul-martir Lattakia.

în după-amiaza zilei de 3 martie, echipa Mișcării Internaționale pentru Suveranitatea Popoarelor a plecat cu un avion special din orașul-martir Aleppo spre Lattakia. Însă, din motive meteorologice sau poate de securitate, avionul a fost nevoit sa aterizeze forțat la Hama. Acolo îi aștepta un grup de câteva zeci de militari ai Armatei Nationale Siriene. A urmat o scurtă întâlnire cu conducerea supremă a forțelor militare și de securitate din regiune.

În aceeași zi, echipa suveraniștilor europeni a avut o întâlnire publică la Universitatea din Aleppo, care are 120 de mii de studenți. La întâlnire a participat întreaga conducere a regiunii și a universității, profesori și studenți.

Pe 2 martie, membrii delegației, veniți din Damasc, au avut mai mult întâlniri oficiale în Aleppo. Tot pe 2 martie, suveraniștii europeni, aflați într-o vizita de documentare în Siria, au susținut o conferință publica la Opera din Damasc.

În dimineața zilei de 1 martie, echipa de intelectuali care au fondat Mișcarea Internațională pentru Suveranitatea Popoarelor, a fost găzduită de către conducerea Asociației Cailor Arabi, care se afla în preajma Damascului. Tot pe 1 martie, membrii Mișcării internaționale pentru suveranitatea popoarelor, au făcut o vizită în satul Maaloula, unul dintre locurile străvechi ale creștinismului.

În seara zilei de 28 februarie echipa de intelectuali suveraniști europeni a vizitat una dintre cele mai venerate moschei din lumea arabă – Marea Moschee din Damasc.

Echipa www.flux.md.