11 state americane dau în judecată administraţia pentru legea care permite elevilor şi studenţilor transsexuali să intre în orice toaletă

16:42, 26 mai 2016 | Externe | 1072 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

11 state americane dau în judecată administraţia americană; e contestată în instanţă recenta directivă a Casei Albe, prin care în instituţiile de învăţământ elevii şi studenţii transsexuali pot intra în oricare dintre toalete – la femei sau la bărbaţi, în funcţie de sexul cu care se simt compatibili.

Autorităţile din Texas au anunţat că se alătură celorlalte state care au dat în judecată administraţia Obama. Directiva Casei Albe – care a ocolit Congresul – pedepseşte statele care nu aplică liberul acces al transsexualilor la oricare dintre toalete. Pedeapsa este tăierea fondurilor federale pentru educaţie. Texasul ar urma să piardă 10 miliarde de dolari.

Ken Paxton, procuror general:  „Statul Texas a depus o acţiune în instanţă împotriva Departamentului Educaţiei şi Departamentului de Justiţie, în legătură cu directivele prin care toate toaletele din şcoli pot fi folosite de ambele sexe. Conducerea şcolilor trebuie să îşi îndeplinească responsabilităţile  faţă de comunitate şi să puna siguranţa elevilor pe primul plan.”

Există multe temeri că intrarea oricui în orice toaletă ar putea duce chiar la violuri, comise de exemplu de bărbaţi care intră la toaleta femeilor, pe motiv că sunt transsexuali, dar cu gândul de a abuza femei sau copii.

Până acum, 11 state au dat în judecată administraţia americană: Texas, Alabama, Arizona, Georgia, Louisiana, Maine, Oklahoma, Tennessee, Utah, Virginia de Vest şi Wisconsin. Autorităţile din aceste state numesc directiva lui Obama un „experiment social periculos.”

sursa: TVR

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,