Europarlamentarul Cristian Terheș, pedepsit pentru că nu are certificat verde

22:53, 15 decembrie 2021 | Actual, Externe, Politica | 531 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Parlamentul European a decis miercuri, 15 decembrie, să suspende diurnele și să avertizeze șase eurodeputați, deoarece au refuzat să prezinte certificatul verde pentru a avea acces în clădirea legislativului de la Strasbourg, document devenit obligatoriu de la începutul lunii noiembrie, transmite EFE, citat de Ziare.com.

Între cei șase europarlamentari se numără și românul Cristian Terheș (PNȚCD/ ECR), care a primit și cea mai mare pedeapsă (7 zile de suspendare a diurnei) pentru neprezentarea documentului. Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a anunțat sancțiunile la începutul sesiunii plenare de miercuri de la Strasbourg și a menționat că, în luarea acestor decizii, s-a ținut cont de „caracterul constant” al infracțiunii și de atingerea adusă reputației Parlamentului European, precum și de punctele de vedere prezentate de cei afectați.

„Ea pune în dezbatere, în discuție, temelia acestei Uniuni, care nu a fost fondată pe instituții sau guverne, ci a fost fondată pentru a oferi, așa cum spune Tratatul, un spațiu pentru cetățenii săi de libertate, securitate și justiție. Cum mai poți avea justiție, cum mai poți avea securitate, dacă sunt violate drepturile fundamentale ale cetățenilor UE?”, a precizat Terheș, într-o conferință de presă din Parlamentul European. Întregul discurs poate fi urmărit aici:

Pe lângă domnul Terheș, Christine Anderson (Germania, AfD/ ID), Stasys Jakeliunas (Lituania, LVŽS/ Verzii – EFE) și Mislav Kolakusic (Croaţia, neafiliat) au pierdut dreptul la diurnă pentru două zile. Irlandezii Clare Daly și Mike Wallace (ambii de stânga – GUE/NGL), au primit câte un avertisment.

„Încălcarea normelor referitoare la certificatul verde obligatoriu pentru a intra în parlament este un gest grav, nu doar pentru că reprezintă o încălcare a normelor pe care ni le-am impus singuri, ci și din cauza riscului la adresa sănătății tuturor”, a declarat Sassoli, la începerea sesiunii parlamentare.

Cristian Terheș a luptat activ împotriva introducerii obligativității certificatului verde, cât și împotriva ideologiei LGBT ce se impune uneori ca normă în cadrul Uniunii Europene. Legat de situația actuală, el a făcut un live pe pagina sa de Facebook în urmă cu mai bine de o lună, în care spunea faptul că nu a fost lăsat să intre în clădirea Parlamentului European fără certificat verde.

„Sunt la intrarea în Parlamentul European din Bruxelles cu încă un coleg și ni se interzice accesul pentru că nu arătăm Certificatul Verde. Le-am spus că exercitarea mandatului unui europarlamentar ales nu poate fi restrânsă de nimic, cu atât mai mult de o decizie administrativă. Nu o spun eu, o spune Tratatul și alte acte ale UE.

Asistăm la instaurarea unei tiranii la nivelul UE unde drepturile și libertățile omului nu mai contează. Am spus că voi lupta pentru drepturile românilor din Parlamentul European și asta fac. Am filmat ce a fost aici și voi pune on-line.

Până atunci, însă, sunați la deputații PNL și PSD din România să voteze împotriva impunerii Certificatului Verde în România. Nu va lăsați drepturile călcate în picioare de această clasa politică trădătoare, căreia nu-i pasă de oameni”, a transmis deputatul european.

Sursa: https://r3media.ro