Europa este îngrijorată față de angajamentul Statelor Unite privind NATO

09:05, 19 martie 2019 | Actual | 1139 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a declarat luni că Europa este îngrijorată față de angajamentul Statelor Unite privind NATO, criticând politicile președintelui american Donald Trump în ceea ce privește alianța militară, relatează site-ul agenției Reuters preluat de mediafax.

„Europenii sunt îngrijorați de următorul lucru: va fi angajamentul Statelor Unite permanent?”a declarat Parly în timpul unui eveniment la Washington.

„Alianța ar trebui să fie necondiționată, altfel nu mai este o alianță. Cauza solidarității NATO se numește Articolul 5, nu articolul F-35”, a adăugat aceasta, făcâd referire la avioanele de vânătoare Lockheed-Martin F-35.

În luna decembrie, secretarul Apărării, Jim Mattis, a anunțat că se retrage din funcție. Mattis, care era privit ca o prezență încurajatoare de către aliații europeni, a menționat alianța de două ori în scrisoare în care și-a anunțat demisia.

Donald Trump a pus în mai multe rânduri presiune pe aliații NATO pentru alocarea unui buget mai mare în domeniul Apărării.

Președintele francez Emmanuel Macron a sugerat în trecut că Europa are nevoie de o armată reală pentru a reduce dependența față de Statele Unite.

Sursa: https://www.stiripesurse.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,