Erdogan sfidează Statele Unite și se înarmează din Rusia

12:02, 7 martie 2019 | Actual, Externe | 1224 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Situația militară la Marea Neagră devinde din ce în ce mai tensionată, iar ultimul episod petrecut îl are în centru atenție pe liderul Turciei Recep Erdogan, care a anunțat într-un interviu că a refuzat o solicitare a Statelor Unite de a renunța la achiziționarea de arme rusești.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat miercuri că „este de neconceput” să pună sub semnul întrebării achiziţionarea de către Turcia a unui sistem antirachetă rusesc, adăugând că ar intenţiona să cumpere noi echipamente militare de la Moscova.

Aceste declaraţii au fost făcute într-un moment în care Statele Unite îndeamnă Turcia să renunţe la achiziţionarea sistemului antirachetă S-400, subliniind că această armă rusească este incompatibilă cu echipamentele militare utilizate de membrii NATO din care fac parte cele două ţări.

„În ce priveşte sistemul S-400, afacerea este încheiată, este neconceput să dăm înapoi […] Şi poate că după S-400, vom trece la S-500″, a declarat Erdogan într-un interviu acordat postului de televiziune turc Kanal 24.

Sursa: https://www.capital.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,