Episcopul Hușilor, despre incendiul de la Notre-Dame: Orice națiune are un simbol. Când arde simbolul, totul se ruinează

09:25, 16 aprilie 2019 | Actual, Diverse | 1323 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Episcopul Hușilor a declarat luni pentru Agerpres că este solidar cu poporul francez, care trece printr-un moment foarte greu, suferind o mare pierdere în urma incendiului izbucnit la Catedrala Notre-Dame din Paris.

„Orice națiune are un simbol. Când arde simbolul, totul se ruinează. Ca unul care a trăit în Paris, sunt solidar cu poporul francez, care iubește frumos și nefandosit un simbol. Vive la France!”, a spus Preasfințitul Părinte Ignatie.

Imediat după ce președintele Franței a declarat pe contul său de Twiter „la fel ca toți compatrioții noștri, sunt trist în această seară să văd cum arde această parte din noi”, episcopul Hușilor a spus într-o postare pe Instagram că Emmanuel Macron, „președintele unei țări declarat laice, iubește mai mult catedralele decât spitalele”, făcând astfel referire la cei care contestă construirea Catedralei Mântuirii Neamului în România.

Catedrala Notre-Dame din centrul Parisului a fost cuprinsă luni de flăcări, într-un incendiu puternic care a distrus celebrul monument parizian, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Franței.

Înainte de a păstori episcopia Hușilor, Preasfințitul Părinte Ignatie a fost arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, care face parte din Mitropolia Europei Occidentale și Meridionale.

Un mesaj de solidaritate cu poporul francez a fost transmis și din partea Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, al cărui sediu mitropolitan se află în apropierea Catedralei Notre-Dame.

Sursa: https://www.activenews.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,