Elveția a amânat implementarea tehnologiei 5G. O fi neinformată populația uneia dintre cele mai dezvoltate țări ale Europei?

08:31, 5 mai 2020 | Actual | 560 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Implementarea tehnologiei 5G, la nivel global, a stârnit multe controverse. Pe de o parte, susținătorii ei ne asigură că internetul va merge mult mai rapid și că nu există pericole pentru sănătate. Pe de altă parte, opozanții susțin că este ultima etapă în controlul global al populației, că această tehnologie va permite supravegherea noastră la un nivel fără precedent și că ne va afecta sănătatea.

Dincolo de aceste controverse, două lucruri sunt foarte clare: 1. Nu există teste serioase care să ne confirme că tehnologia este sigură pentru sănătatea populației și 2. Banii și interesele din spatele tehnologiei 5G pot duce la anumite abuzuri. În cazul României, de exemplu, se vorbește despre o simplificare extremă a obținerii acordului din partea asociațiilor de proprietari, pentru instalarea antenelor 5G pe blocuri !

În aceste condiții, faptul că o țară ca Elveția a amânat implementarea tehnologiei 5G la nivel național, deși trebuia să fie a doua țară, după Coreea de Sud, în care tehnologia 5G urma să fie activată total, ar trebui să ne pună pe gânduri.

Conform rfi.ro, „În aprilie 2019, primele antene au fost deja instalate în Elveția iar operatorii promiteau că până la finele lui decembrie 2019, 90% din teritoriu va dispune de 5G.

Însă, locuitorii din Geneva susţin că resimt deja primele efecte ale tehnologiei iar mişcarea de contestare a luat astfel naştere. În plus, Bertrand Buchs, medic şi deputat al Partidului Democrat Creştin se declară mirat de « viteza supersonică de alocare a frecvenţelor fără să fie stabilite riscurile sanitare, de mediu şi de securitate ale noii tehnologii ».

În consecință, la un an după ce au fost acordate primele licenţe de exploatare, implementarea 5G se află în acest moment în faţa unui blocaj politic, a unor moratorii prin care se doreşte oprirea instalării noilor antene dar şi a unei puternice mobilizări cetăţeneşti. Astfel că autorităţile au decis să amâne pe o perioadă nedeterminată instalarea tehnologiei pentru a putea măsura efectele reale ale 5G.”

Așadar, dacă Elveția stă pe gânduri, noi ce ar trebui să facem? Și, până la urmă, ce este mai important: sănătatea și libertatea noastră sau o viteză mai mare la transferul de date?

Update ora 10:00 – Conform unor mesaje primite pe Facebook, de la români aflați în Elveția, rezultă că se continuă montarea antenelor 5G în această țară și că unele sunt funcționale. Dacă este așa, înseamnă că protestele doar au întârziat implementarea. Planul inițial era ca Elveția să aibă rețeaua funcțională național în decembrie 2019.

Daniel Roxin

Sursa: https://daniel-roxin.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,