Eliberaţi ringul, urmează ultima repriză: Russiagate face implozie

10:20, 25 ianuarie 2018 | Actual | 4575 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Adevărata înşelătorie este alianţa dintre actorii străini şi Partidul Democrat

Am ajuns la final: frauda Russiagate  este pe cale să implodeze. În sfârşit. Deşi faimosul memorandum – şi informaţiile însoţitoare – puse împreună de Comitetul asupra activităţii serviciilor de informații al Camerei Reprezentanţilor, condus de Devin Nunes, republican din statul California, nu a fost încă dat publicităţii, a fost destulă trăncăneală primtre membrii Camerei care l-au citit, pentru a ne furniza elementele de bază din conţinut. Pregătiţi-vă, deci, să fiţi şocaţi de cele mai scandaloase aspecte ale acestei afaceri.

De la început, este limpede că „dosarul” plătit de neoconservatori spre a fi publicat de situl the Free Beacon, din Washington şi preluat apoi de Hillary Clinton, a fost depus de către FBI la Curtea de monitorizare a informaţiilor externe  (FISA), ca o bază de fapte ce trebuia să permită supravegherea secretă a campaniei lui Trump, şi chiar posibila lui înlăturare. Judecătorului de la FISA nu i s-a spus cine a plătit pentru  acel „dosar”.

Complotiştii anti-Trump au ticluit o ficţiune complicată spre a-i fi prezentată Curţii ca ceva real, faptic,  şi au prezentat-o ca o bază pentru obţinerea unui mandat în beneficiul administraţiei Obama – practic, al campaniei lui Clinton – nu numai ca să spioneze campania lui Trump, dar să o şi anihileze.

Apoi – şi cred că acesta este motivul pentru care memo-ul şi informaţiile însoţitoare sunt atât de secrete – factorul FBI/CIA din această operaţiune este numai o parte dintr-un întreg.  Implicarea “fostului” agent MI6 Christofer Steele arată că britanicii au fost băgaţi şi ei. Desigur, ar putea fi o simplă coincidenţă faptul că şeful sucursalei de spionaj britanic de aici a demisionat la scurtă vreme după ce povestea lui Steele a devenit publică. Şi nu numai britanicii au dus propriul lor război rece împotriva Rusiei, cu mult timp înainte ca să fi izbucnit Russiagate. Au fost şi alţii băgaţi în asta, ucraineni şi estonieni, a căror ură virulentă împotriva Rusiei şi teama de intenţiile paşnice ale lui Trump faţă de Moscova constituie motive suficiente. Acesta este motivul din spatele disputei intra-republicane  privind publicarea memo-ului: “internaţionaliştii”, deloc prietenoşi faţă de Trump, se tem să nu strice relaţiile cu “aliaţii”. Cei care vor publicarea memo-ului, realizează că, având astfel de “aliaţi”, nu mai avem nevoie de prieteni.

În momentul de faţă, republicanii Nunez şi Trey Gowdy şi preşedintele Comitetului judiciar Bob Goodlatte se gândesc cum să iniţieze “o procedură niciodată utilizată în trecut” pentru a da la iveală informaţiile ce îi incriminează pe vinovaţii care au abuzat sistemul FISA, i-au spionat pe americani, au subminat procesul electoral şi, da, s-au cârdăşit cu puteri străine, pentru a dinamita şi distruge preşedinţia lui Trump.

Dacă sistemul nostru ar funcţiona aşa cum se cuvine, o groază de oameni ar înfunda puşcăria. Astea sunt faptele incriminatorii de care vorbim. Actul privind monitorizarea informaţiilor externe, recent amendat, face o crimă din a prezenta la FISA informaţii false. FISA stabileşte că cineva comite o faptă criminală, dacă “se angajează” în interceptări electronice şi prezintă mărturii false. Pedeapsa este 5 ani în închisoare şi o amendă de 10.000 dolari.

În prezent complotiştii distrug grabnic dovezile. FBI-ul tocmai a informat Congresul, că mesajele trimise de Robert Mueller investigatorilor, pline cu materiale anti-Trump, mesaje ce ar putea să detalieze cum anume urma Trump să fie împiedicat să ajungă preşedinte, tocmai au fost distruse, “din greşeală”. Atunci când scriu, de obicei subiectele mele preferate sunt cum anume agenţiile guvernamentale americane încearcă să domine, să constrângă şi să schimbe prin forţă, sau ilegal, guverne străine.  În zilele acestea, totuşi,  adică în ultimele zile ale Imperiului American, sunt nevoit să scriu despre o operaţiune de schimbare de regim care ar pune capăt tuturor operaţiunilor de schimbări de regim – una pusă la cale de înalţi demnitari ai guvernului american chiar aici, la noi acasă.

De ce? Cum? Cine?

Nu se prea vede cu ochiul liber, dar sunt convins că oameni ca James Comey, Andrew McCabe şi John Brennan sunt doar o parte din această poveste. Celaltă parte sunt străini care, cred,  sunt implicaţi adânc în conceperea şi executarea acestei operaţiuni  de demolare. Declarațiile lui Trump despre ieşirea Americii din NATO, încetarea intervenţiilor militare americane în străinătate,  ca şi opoziţia lui faţă de noul război rece cu Rusia, în special aceasta din urmă, i-a mâniat pe britanici şi pe est-europeni, au ameninţat preţioasa lor “ordine internaţională”, ca să nu menţionez agenda tipilor de la Davos.

Americanii vor fi şocaţi de natura şi dimensiunea  amestecului FBI/CIA în politica noastră internă, dar vor fi şi surprinşi de modul în care lighioanele noastre nu numai influenţează, dar şi domină ceea ce numim astăzi gazetăria americană. Pun pariu pe toată averea mea că nu există azi nici o sursă media aliniată care să nu le aparţină.  Spun asta atât de sigur, pentru că operaţiunea ”Radeţi-l pe Trump!” nu s-ar produce sub un consens atât de solid, cum n-am văzut înainte ca Trump să ajungă preşedinte.  Chestii dintr-astea am văzut mai înainte numai în Ucraina, unde CIA şi euro-slugile sale aliate l-au dat jos pe preşedintele ales Ianukovici. Am văzut-o în Chile, când l-au eliminat pe Salvador Allende, în Guatemala când l-au eliminat pe preşedintele Jacobo Arbenz – Doamne, aş putea tot restul săptămânii să fac o listă cu fărădelegile lor.

A fost inevitabil ca ei să încerce să facă aceleaşi lucruri în America. Ce ironie! Ne gândeam la aliaţii noştri ca la nişte sateliţi care se rotesc în jurul nostru, dar cine oare, de fapt, se învârte în jurul cui? Am devenit prizonierii propriului nostru imperiu…

Când toate astea se vor termina, Congresul va trebui să-şi adune tot curajul ca să stabilească unde ne aflăm. Ne trebuie un alt conclav “bisericesc” ca să supunem din nou FBI-ul şi CIA şi alte 16 agenţii de informaţii pe care le conducem cu fundul.  Şi asta se va întâmpla, bineînţeles, numai după ce  vinovaţii vor fi băgaţi la zdup.

Şi spun absolut pentru ultima oară: nu este vorba de Trump.  Vorbim despre a păstra Republica Americană, împotriva agenţiilor banditeşti de informaţii şi împotriva FBI-ului – o forţă poliţienească naţională de care nu avem nevoie, pe care Părinţii Întemeietori ai Americii nu au avut-o în vedere, şi care s-a auto-demascat, aceasta fiind un pericol fatal pentru sistemul american.

Traducere din limba engleză de Radu  Toma

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , , ,