Elevii din România, obligați să poarte măști la ora de sport

13:23, 9 februarie 2021 | Actual, Externe, Social | 159 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Elevii vor fi obligați să poarte măști de protecție la orele de sport. Anunțul neașteptat a fost făcut de ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu susține că această condiție a fost cerută de „specialiștii din domeniul sănătății”, pentru a preveni astfel răspândirea virusului, potrivit Realitatea TV.

Astfel, întrebat cum pot alega copiii cu mască la ora de sport, ministrul a răspuns că nu este decizia sa. „Am spus că e cerința celor din domeniul sănătății, pentru a preveni răspândirea virusului.”, a răspuns ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Anul trecut, in toamnă, după deschiderea școlilor, într-un răspuns trimis Platformei Civice ”Împreună”, Ministerul Sănătății admitea că purtarea măștilor în timpul orelor de sport pot îngreuna respirația, cu problemele aferente care pot apărea urmare a acestui lucru.

Purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică a fost letală pentru doi elevi de 14 ani din China. În 2020, copiii au murit în timp ce alergau cu măști pe față la orele de educație fizică și sport.

Evenimentele tragice au avut loc în școli diferite, la distanță de o săptămână.

Sursa: https://www.activenews.ro