VIDEO. Violeta Ivanov, Alina Zotea și Valentina Buliga se plâng că au salariu mic

13:41, 16 februarie 2016 | Economie | 1827 vizualizări | 2 Comentarii

Deputații se plâng că sunt nevoiți să ,,subravețuiască’’ lunar cu 7.500 de lei. Potrivit acestora, salariul nu le ajunge nici măcar pentru necesitățile minime, întrucât aceștia un de întreținut mașina etc.

Site-ul Privesc.eu au postat o astfel de înregistrare. În material putem vedea cum mai mulți deputați ai Parlamentului Republicii Moldova se plâng că salariile le sunt prea mici, în timp ce oamenii cred că aceștia au zeci de mii de lei.

Video-ul a fost realizat astăzi, 16 februarie, în cadrul ședința Comisiei politică externă și integrare europeană, iar cei care abordează subiectul „salariilor mici” sunt Sergiu Stati, Violeta Ivanov, Alina Zotea, Mihai Ghimpu, Valentina Buliga.

„Cheltui bani pe mașină, pentru benzină și rămâi cu 7.500 lei. Încearcă să supraviețuiești cu așa salariu,” spune deputatul Sergiu Stati, în cadrul ședinței.

Iată care este salariul real al deputaților din Moldova:

7500 lei – salariu lunar

4000 lei – indemnizație lunară pentru transport (daca renunță la mașina de serviciu)

4000 lei – alocație pentru chirie, dacă nu e din Chișinău

1000 lei – pentru participare la ședintele comisiilor și ședințele plenare ale Parlamentului (50 de lei pentru o ședintă)

Este plătit drumul pentru vizite în teritoriu
Total – 16500 de lei
64 000 lei/an (5300 lei/luna) – indemnizații de concediu

2000 lei/an – prime de Paște si Craciun

7500 lei/an – ajutor material
Astfel, remunerarea totala lunara a unui deputat in Parlamentul R. Moldova poate ajunge la 22 600 de lei, scrie PROTV Chișinău

Cum să supraviețuiești cu un salariu de deputat???Live aici: https://www.privesc.eu/arhiva/65627

Posted by Privesc.Eu on 16 Februarie 2016

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Ion spune:

    nu pot sune că nu m-am așteptat la asta de la PL, materialiști măi. Sergiu Stati treci la bicicletă dacă nu ai bani de benzină

  • alissa spune:

    Eu cred ca cel mai tare ar trebui sa se plinga Dodon , care este remunerat de Kremlin in ultimul timp in ruble rusesti, care tare sau mai devalorizat in ultimul timp. Ceia ce tine de spusele deputatilor sa nu uitam ca miza acum se pune cetateni ,oameni de rind .