Răzbunare: Streleț vrea să-l lipsească pe Shor de Aeroport

14:49, 19 octombrie 2015 | Economie | 1575 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Mai multe încălcări la realizarea contractului de concesionare a Aeroportului Chișinău  au fost depistate de Comisia creată de premierul Valeriu Streleț.

,,Eu am semnat mai multe dispoziții pentru a acumula datele și faptele pentru ca comisia să poată în termen până la 6 noiembrie să prezinte raportul final privind inițierea procedurii de reziliere a contractului de concesionare a Aeroportului. La 6 noiembrie vom anunța decizia comisiei”, a declarat Streleț.

Potrivit premierului, din acest motiv, până în data de 6 noiembrie Comisia urmează să propună o decizie în privința rezilierii sau nu a contractului de concesionare.

„Întreprinderea trebuia să probeze învestirea și executarea lucrărilor în mărime de 45 milioane de euro până la 30 august 2015. Se raportează 46 milioane de euro, dintre care 16 milioane euro sunt achitate în avans unei companii care încă nu a executat aceste lucrări’’, mai spune Streleț.

Streleț a menționat că printre încălcări se numără faptul că nu au fost realizate investițiile asumate prin contract.

Amintim că, la începutul lunii septembrie la propunerea premierului Valeriu Streleț a fost instituită o comisie de care urma să evalueze premisele legale, etapele de implementare și consecințele rezilierii acordului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.