Procuratura Generală reacționează la discursul lui Filat. Sunt vizate Moldtelecom, Air Moldova, Moldova-Gaz

17:05, 16 octombrie 2015 | Economie | 1905 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Procuratura Generală a dispus verificarea acuzațiilor lansate de către Vlad Filat, în cadrul şedinței Parlamentului din 15 octombrie, privind fraudele majore în activitatea unor întreprinderi cu capital de stat și cu dominație pe piață.

Astfel, vor fi întreprinse acțiuni de documentare și evaluare procesual-penală a încălcărilor legislației invocate în activitatea întreprinderilor de stat/cu capital de stat din domeniul telecomunicațiilor (Moldtelecom), energeticii (MoldovaGaz, întreprinderi de producere și transport a energiei electrice),de prestare a serviciilor în domeniul transportului aerian (Aeroport, Air-Moldova) precum și a unor întreprinderi care au situație dominantă pe piața achiziției și exportului deșeurilor metalice (metale feroase, deșeuri industriale ș.a.).

În cadrul investigațiilor și proceselor penale corespunzătoare urmează a fi întreprinse toate măsurile prevăzute de legislație pentru acumularea informațiilor, documentelor, deciziilor, rapoartelor și constatărilor doveditoare privind pretinsele fraude, cu ulterioară încadrare penală în cazul constatării elementelor de infracțiuni în domeniu.

Rezultatele investigațiilor vor fi prezentate Procuraturii Generale imediat după finalizarea lor, cu ulterioară informare publică despre anchetele demarate.

În paralel, vor fi asigurate verificări privind gestiunea dosarelor penale aflate în anchetă sau la faza judiciară, care vizează infracțiuni comise în domeniile enunțate.

În urma ridicării imunității parlamentare, deputatul Vlad Filat a declarat că în unele întreprinderi de stat sau cele cu capital de stat, au avut loc fraude care au prejudiciat bugetul de stat cu sute de milioane sau miliarde lei.

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,