Polonia și Ungaria vor să înființeze Banca Vișegrad

10:57, 6 ianuarie 2018 | Economie | 2264 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Polonia discută cu Ungaria inființarea unei bănci de dezvoltare dedicată țărilor din Grupul de la Vișegrad și intenționează să implice în discuții Slovacia și Cehia, a declarat la 4 ianuarie premierul polonez Mateusz Morawiecki după întâlnirea cu premierul maghiar Viktor Orban.

Morawiecki și Orban au discutat la Budapesta despre o apropiere între politicile economice și pozițiile politice ale Poloniei și Ungariei, potrivit Reuters. Cei doi premieri au apărat pozițiile guvernelor lor în chestiunea imigrației și au atacat deciziile UE.

„Am discutat despre o bancă de dezvoltare a Grupului de la Vișegrad. Ne putem permite o bancă pentru susținerea proiectelor de infrastructură din regiune”, a spus Morawiecki, cu referire la grupul de state compus din Ungaria, Polonia, Slovacia și Cehia.

„I-am confirmat premierului Viktor Orban că suntem extrem de interesați. Dacă Cehia și Slovacia raspund pozitiv, putem inființa rapid aceasta bancă”, a mai spus premierul polonez, instalat în fruntea guvernului în urmă cu o lună.
Polonia și Ungaria sunt criticate dur de UE pentru derapajele anti-democratice.

Sursa: corectnews.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,