Plantaţii secrete de mandarine în Moldova sau cum ajung pe rafturile magazinelor din Moscova mandarine „moldoveneşti”

16:44, 4 decembrie 2017 | Economie | 9565 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Presa din Republica Moldova scrie despre un caz ieşit din comun. Dintr-un material publicat pe site-ul protv.md aflăm că într-un centru comercial din Moscova sunt puse în vânzare mandarine care ar fi fost „importate” din ţara noastră.

Sursa citată scrie că un bărbat, care a devenit martorul acestei descoperiri senzaţionale despre „agricultura Republicii Moldova”, a trimis şi fotografii de la faţa locului.

Autorul pozelor s-a amuzat de-a binelea graţie acestei surprize. Potrivit lui, pe ambalajul în care erau expuse la vânzare mandarinele era scris că sunt importate din Moldova.

Mai mult, el ar fi primit asigurări din partea reprezentanţilor centrului comercial că există toate actele ce dovedesc faptul că lotul de marfă provine „cu adevărat” din Moldova.

Produsul respectiv sută la sută „moldovenesc” este vândut la un preţ de 100 de ruble ruseşti (circa 29 de lei moldoveneşti).

Spre deosebire de moldoveanul care s-a amuzat copios, descoperind mandarine „moldoveneşti” la Moscova, expertul în economie, Veaceslav Ioniţă, a constatat într-un comentariu pe pagina sa de Facebook că „Moldova de ani buni exportă mandarine și alte astfel de „bunătăți” în Rusia”. El ne-a îndemnat în acest context „să ne aducem aminte de „merele moldovenești” crescute în Polonia”, după care a subliniat că „creşterea bruscă, apoi scăderea la fel de bruscă a comerțului cu Rusia din ultimii 6-7 ani se explică parțial prin astfel de „comerț”.