Ministerul Justiției: Nu există temei pentru rezilierea contractului de concesionare a aeroportului Internațional Chișinău

15:52, 9 noiembrie 2015 | Economie | 1381 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Nu există nici un temei pentru rezilierea contractului de concesionare a aeroportului Chișinău. Declarația a fost făcută de către ministrul justiției, Vladimir Cebotari. Potrivit oficialului, la această concluzie a ajuns comisia specială creată de Guvern, pentru a vedea dacă este posibilă rezilierea acestui contract.

”Grupul de lucru a generat un raport, care a fost votat unanim în luna octombrie 2015. Raportul este unul confidențial, au fost identificate unele puncte slabe în privința Guvernului. Investitorul a efectuat punctul 1, 2, 3, dar sunt și lucruri care încă nu au fost efectuate. Potrivit contractului, investitorului trebuie să i se aducă la cunoștință și să i se ofere un termen în care să-și onoreze obligațiunile. În prezent, temeiuri legale și contractuale pentru declararea nulității nu sunt. Legislația prevede că atunci când există o încălcare, trebuie să fie stabilită o perioadă de remediere, care este stabilită și în contract”, a spus Vladimir Cebotari.

Vladimir Cebotari a menționat că până acum, au fost efectuate investiții de circa 46 de milioane de euro în cele trei obiective de investiții prevăzute la prima etapă în contractul de concesionare.

Ministrul a spus că experții au formulat unele recomandări și au venit un șir de riscuri privitor la rezilierea contractului.

Din grupul de lucru au făcut parte reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Economiei, Transportului, Serviciului Vamal, Poliției de Frontieră, Inspecției Financiare, Inspecției de Stat în Construcții, CNA, SIS și Ministerului Justiției.