Ministerul Economiei încearcă să transforme Moldova într-un producător de piese auto

11:45, 12 aprilie 2018 | Economie | 2399 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) face eforturi pentru a promova Republicii Moldova drept destinație pentru investiții în industria componentelor auto la nivel regional.

Totodată, instituția încearcă să creeze în țara noastră o platformă internaționale pentru interacțiunea dintre actorii naționali și internaționali din industria de automotive, entitățile publice și private pentru dezvoltarea potențialului autohton în acest sector.

În acest scop Ministerul Economiei și Infrastructurii împreună cu Organizația pentru Atragerea Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) invită companiile locale și internaționale din industria constructoare de mașini la un mare eveniment regional – „Moldova Automotive Days 2018”, care se va desfășura în perioada 29-30 mai 2018, în incinta Centrului de Excelență în domeniul TIC „Tekwill”.

„Moldova Automotive Days 2018” este dedicat atragerii investițiilor străine în industria de automotive din Republica Moldova, promovării parteneriatelor de afaceri dintre furnizorii locali și companiile regionale în domeniu, precizează serviciul de presă al MEI.

La eveniment vor participa companiile din sectorul de automotive din Republica Moldova, manageri ai multinaționalelor din industria constructoare de mașini, reprezentanți ai Guvernului, producători și furnizori din industria constructoare de mașini, reprezentanți ai mediului academic și profesioniști din domeniu, notează sursa.

Pe parcursul celor două zile vor fi desfășurate diverse activități tematice, printre care „Automotive, o forță motrice de dezvoltare”. În cadrul acesteia, va fi discutată sprijinirea unui mediu de afaceri prietenos firmelor deținute de investitori cu capital străin şi autohtoni, precum şi avantajele competitivității pentru industria de automotive, integrarea Moldovei în lanțul valoric global auto și construirea lanțului valoric regional.

Cu această ocazie participanții vor avea posibilitatea să discute despre climatul de afaceri, potențialul investițional în sector, evoluții și perspective în industria de automobile, mecanisme și instrumente disponibile, precum şi importanța educației în domeniu.

MEI subliniază că în sectorul automotive din țara noastră au investit până acum 15 companii de top din Germania, SUA, Japonia, Austria, Italia. Volumul exporturilor în această industrie constituie peste 400 de milioane de dolari, deținând o pondere de peste 20% din totalul de exporturi. În prezent, companiile din Moldova produc componente și software pentru automobilele BMW, Mercedes, Toyota, Ford, Nissan, Volvo, Skoda, asigurând cu tapițerii peste 700 de mii de automobile anual. În acest sector activează circa 10 mii de persoane.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,