Maxim Şevcenko: Statele din Estul Europei se află într-o condiţie de colonii ale Vestului

14:43, 9 martie 2016 | Economie | 2926 vizualizări | 2 Comentarii Autor:

Discursul anti-rusesc practicat de oficialitățile de la Chișinău este legat de dorința de a plăcea cu orice preț Occidentului, de pe urma căruia au de profitat elitele politice și economice, iar Republicii Moldova și restul statele din fostul bloc socialist li se rezervă statutul de colonii lipsite de orice fundament economic, consideră jurnalistul rus Maxim Șevcenko.

În cadrul emisiunii MegaFon de la postul NTV Moldova, acesta a declarat că docilitatea puterii politice din Republica Moldova față de occident este legată de profiturile pe care le obțin funcționarii de stat și politicienii de pe urma împrumuturilor oferite țării de către instituțiile financiar-creditare, în dauna intereselor poporului și economiei naționale.

“Acest cinism al bandei liberale, care se ascunde în spatele lozincilor, întotdeauna şi oriunde creează aceeaşi paradigmă. Ei vorbesc despre libertate, democraţie, însă în realitate crează un sistem financiar speculativ prin care ei şi membri familiilor lor primesc dividente maxime din relaţiile financiare cu Occidentul, în timp ce poporul devine tot mai sărac, iar oamenii devenind nişte consumatori flămânzi”, afirmă jurnalistul rus.

Potrivit lui Maxim Șevcenko, extinderea Uniunii Europene are ca scop cucerirea noilor piețe de desfacere, în cadrul cărora cetățenii ar deveni niște consumatori pasivi ai producției străine și ai creditelor bancare, fiind lipsiți de orice identitate etnică, religioasă sau de gen.

“Din punct de vedere al politicii social-economice, e vorba de crearea unei grupări oligarhico-financiare restrânse, care,  acoperindu-se cu lozinci despre “dezvoltarea democratică”, formează un spaţiu extrem de corupt al elitelor dominante, care administrează banii, distrugând întregul fundament economic. Nu există nicio temelie economică în Moldova şi nici nu va exista, în afară de sectorul bancar şi reţele de supermarkete, care vând populaţiei produse necalitative,  ce nu sunt produse în Republica Moldova. Cu alte cuvinte, vorbim despre transformarea Republicii Moldova într-o colonie”, consideră Șevcenko.

În contextul isteriei antirusești din Republica Moldova, Maxim Șevcenko consideră că tensionarea relațiilor dintre națiuni este provocată intenționat de grupuri financiare care profită de pe urma acestor conflictualizări.

“Geopolitica este un neprieten al popoarelor, un joc al guvernelor împotriva propriilor popoare. Oameni trăiesc în linişte şi brusc se trezesc într-o bună dimineaţă că trebuie să lupte împotriva cuiva,  că se află în stare de război cu un popor vecin, declarat “duşman de moarte”. În realitate, aceste sunt doar nişte conflicte ale unor grupuri de interese şi financiare, ale guvernelor şi grupurilor de birocraţi, care încearcă să-şi rupă fiecare cât o bucată de turtă:  cineva vrea o bucată mai mare, altcineva – mai mica. Stăpânii lumii de astăzi sunt cei care administrează banii lumii sau produc această “turtă”, iar banii nu sunt “produşi” nici la Moscova şi nici la Chișinău, ci la Washington”, afirmă jurnalistul rus.

În viziunea lui Maxim Șevcenko, Statele Unite ale Americii nu reprezintă o țară liberală, ci una profund conservatoare și creștină. Ideologia liberală, promovată intens de administrațiile americane pe plan global reprezintă o armă prin care se încearcă slăbirea concurenților săi.

“Liberalismul e o metodă a elitelor europene de a lipsi oamenii europeni de voinţă, de conştiinţa naţională şi religioasă, de istorie şi identitate de gen, transformându-i într-o mulţime dirijabilă de consumatori. Cred că americanii, nefiind liberali, impun Europei liberalismul pentru a dirijarea şi suprimarea Europei, pentru ca Europa să nu mai fie un subiect al politicii mondiale, pentru ca Europa să înceteze a fi centrul lumii. E o metodă de luptă cu concurenţii”, consideră Șevcenko.

Reamintim că emisiunea “MegaFon” este un nou proiect media lansat de Iurie Roșca, care poate fi vizionată în fiecare luni și marți la ora 21.30, la postul de televiziune NTV Moldova.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , , ,