Liderii organizațiilor de fermieri solicită ca ministrul Agriculturii să fie și vicepremier

16:16, 12 noiembrie 2015 | Economie | 1141 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Liderii organizațiilor de fermieri din Republica Moldova solicită ca Ministerul Agriculturii să fie tratat cu mai multă importanță de către autorități. Aceștia doresc ca ministrul Agriculturii să ocupe și în funcția de vicepremier. Potrivit președintelui UniAgroProtect, Alexandru Slusari, inițiativa are scopul de a consolida importanța agriculturii din țara noastră, iar șeful de la Agricultură ocupând această funcție va putea ajuta mai mult producătorilor agricoli.

”Noi cerem ca viitorul candidat la funcția de prim-ministru să se întâlnească cu organizațiile de fermieri și să aibă discuții serioase, în caz contrar, el nu va fi credibil în ochii agricultorilor. Să discutăm dacă statul are nevoie de agricultură competitivă. De asemenea, noi o să venim cu o idee ca ministrul Agriculturii să fie numit și viceprim-ministru.

Solicitările asociațiilor de producători agricoli un s-au oprit aici. Alexandru Slusari a mai spus că vor solicita ca două întreprinderi importante să treacă în subordinea Ministerului Agriculturii.

,,La fel, vom cere ca Apele Moldovei și ANSA să fie în subordinea Ministerului Agriculturii. Dorim să ridicăm rolul acestui minister în această situație tristă. La ora actuală, trebuie să recunoaștem că ministrul Agriculturii este a cincea roată la căruță”, a declarat președintele UniAgroProtect, Alexandru Slusari.

Liderii asociațiilor de producători agricoli consideră că, dacă ministrul Agriculturii va fi numit și viceprim-ministru, atunci el va avea puterea de decizie, va înțelege situația și va putea rezolva problemele existente cu care se confruntă fermierii.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,