Kroll va căuta miliardul dispărut. A demarat a doua fază a investigației

11:42, 8 octombrie 2015 | Economie | 1050 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

A doua fază a investigației companiei Kroll privind neregulile financiare legate de o serie de tranzacții dubioase efectuate de către Banca de Economii SA, BC Banca Socială SA și BC UNIBANK SA a demarat, anunță Banca Națională a Moldovei.

Compania Kroll a fost angajată împreună cu compania juridică internațională Steptoe & Johnson LLP, ca urmare a celui de-al doilea concurs din luna august 2015, pentru a efectua o investigație mai detaliată, precum și pentru a pregăti și implementa o strategie de recuperare în folosul Republicii Moldova activelor dispărute de la Banca de Economii SA, BC Banca Socială SA și BC UNIBANK SA.

Pentru a stabili amploarea reală a presupuselor nereguli financiare și pentru  începe recuperarea activelor, companiile vor avea nevoie de mai multe luni de investigații.

BNM se arată convinsă că a angajat echipa potrivită și că aceste companii – Kroll și Steptoe & Johnson – sunt determinate să o sprijine atât în identificarea și pedepsirea persoanelor implicate, cât și în obținerea unei recuperări financiare maxime posibile.

Totodată, BNM a făcut apel către societate să i se ofere echipei timp pentru a-și desfășura lucrările care, implicit, vor fi efectuate în mod confidențial.

Menționăm  că, prima investigaţie privind fraudele de la cele trei bănci a fost efectuată de compania Kroll în perioada februarie-aprilie 2015.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,