În Moldova aproape toate achiziţiile publice vor fi făcute în format electronic

12:03, 25 ianuarie 2018 | Economie | 4182 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Premierul moldovean Pavel Filip a anunţat că executivul îşi propune să dezvolte sistemul electronic de achiziţii publice, astfel ca acesta să fie aplicat în proporţie de 80 la sută.

La şedinţa de miercuri a Guvernului Prim-ministrul a declarat că în curând circa 80 la sută din totalul achiziţiilor publice vor fi efectuate prin intermediul sistemului electronic M-Tender.

„În 2016 ne-am asumat obligaţiunea strategică de dezvoltare a acestui sector. Nu există om care nu ar vorbi despre achiziţiile publice. Ceea ce se întâmplă în acest domeniu este o prioritate pentru noi”, a declarat şeful cabinetului de miniştri.

Filip a specificat că sistemul electronic de achiziţii publice M-Tender a fost testat timp de un an de Ministerul Finanţelor prin intermediul structurilor subordonate – fiscul, vama, şi Agenţia achiziţii publice. Proiectul pilot a fost derulat în perioada anului 2017, iar platforma M-Tender s-a dovedit a fi eficientă.

„Azi nu avem cadrul legal ce i-ar obliga pe toţi să folosească această platformă electronică. Le solicit tuturor instituţiilor guvernamentale să efectueze achiziţiile mici folosind platforma electronică. Până în luna mai şi alte proceduri de achiziţii vor fi accesibile. În curând circa 80% din toate achiziţiile publice care există vor fi electronice”, a declarat Filip.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,