Igor Dodon, președintele Republicii Moldova

Important: Declarația lui Igor Dodon la lansarea cărții Zidul de Vest nu a căzut

19:54, 14 decembrie 2017 | Economie | 2081 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Joi, la Chișinău, a avut loc lansarea cărții cunoscutului publicist francez Herve Juvin ”Zidul de vest nu a căzut”. La eveniment au participat personalități marcante precum Alexandr Dughin (Rusia), Emmanuel Leroy (Franța), Valerie Bugault (Franța), și alții. De asemenea, la eveniment a fost prezent președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. El a menționat că este un adept al protecționismului economic, iar apărarea producătorului autohton este în interesul național al Republicii Moldova.

”Eu sunt pentru protecționism, în sensul bun al cuvântului. Vă dau un exemplu, același produs în Moldova va costa mai scump în Moldova decât într-o țară în care piața internă este mai mare. Da, am putea să ne transformăm ușor doar în niște consumatori, de fapt asta se întâmplă în ultimii ani, când oferim materie primă pentru unele companii din exterior, oferim forță de muncă prin migrație masivă din Republica Moldova și ne transformăm în consumatori și țară de pensionari. Interesul Național, apărarea producătorilor autohtoni, crearea locurilor de muncă – acesta trebuie să fie scopul nostru. Eu consider că anume în această direcție această carte poate să fie destul de utilă.  Mă bucur că în sală este destul de mult tineret. Eu vă recomand foarte mult să citiți această carte, chiar dacă din start sunteți sceptici sau aveți alte opinii”, a punctat președintele Igor Dodon.

El a mai precizat că în lupta geopolitică, țara noastră trebuie să păstreze un echilibru și în niciun caz nu trebuie să lupte de partea cuiva, iar ”dacă vrem ca țara noastră să aibă viitor, trebuie să atragem atenție la detalii, pentru că Diavolul se ascunde în detalii”.

Totodată, Igor Dodon a transmis sincere felicitări autorului pentru cărțile pe care le scrie precum și a mulțumit Universității Populare pentru inițiativa de a traduce această lucrare pentru cititorii din Republica Moldova.

Lucrarea ”Zidul de vest nu a căzut”, tradusă în limba română de Ruxanda Iordachea, a apărut la editura Universității Populare, condusă de jurnalistul și politicianul Iurie Roșca.

Potrivit lui Roșca, cartea lui Herve Juven este un manifest în care autorul scoate în vileag efectele de-a dreptul dezastruoase ale acestui nou tip de imperialism, fără precedent în istorie, care în scurt timp pot deveni fatale pentru întreaga umanitate.

Economistul, scriitorul, eseistul și consultantul internațional, Hervé Juvin reprezintă una dintre figurile de vârf ale gândirii franceze din ultimele decenii. Cărțile, articolele, conferințele și intervențiile lui televizate vădesc o conștiință de talie universală, o personalitate profund angajată în lupta de idei a curentului de gândire și de acțiune suveranist.