Duși cu zăhărelul: Streleț promite fermierilor bani din haznaua goală

16:55, 19 octombrie 2015 | Economie | 1253 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Chiar dacă producătorii agricoli  au anunțat pentru astăzi proteste în fața Guvernului de la Chișinău, manifestațiile au fost amânate în urma unui apel telefonic efectuat de premierul Valeriu Streleț, care a solicitat o întrevedere și discuții pe marginea subvenționării în agricultură pentru anul 2014, cu liderii Asociațiilor de Producători Agricoli din țara noastră. Astfel, în urma discuțiilor, Valeriu Streleț i-a hrănit din nou cu promisiuni pe fermieri,  spunând că până în data de 30 octombrie, toate compensațiile vor fi achitate. Agricultorii s-au lăsat convinși și au renunțat și de această dată la proteste, chiar dacă nu este prima și poate nici ultima dată, când Streleț promite acest lucru, însă nu se ține de cuvânt.

„Am convenit că plăţile neexecutate, care constituie circa 23 de milioane de lei, nu vor exista. Acestea vor fi executate integral în cel mai apropiat timp”, a declarat premierul.

În același timp, premierul a promis că va găsi bani şi pentru achitarea restanţelor pe compensaţiile oferite producătorilor de fructe care au avut de suferit în urma embargoului impus de Federaţia Rusă.

„Cele 45 de milioane de lei restante care urmau a fi prevăzute la rectificarea bugetului, chiar dacă nu s-au regăsit în proiectul de rectificare, expediat deja către Parlament, urmează a fi identificate prin eforturi suplimentare ale Guvernului şi Parlamentului. Vom găsi o soluţie ca aceste 45 de milioane restanţe să poată fi achitate în anul curent”, a menţionat şeful Executivului.

După întrevederea cu premierul, președintele UniAgroProtect, Alexandru Slusari  a declarat că dacă nici până în data de 1 noiembrie, promisiunea dată de Valeriu Streleț, nu va fi îndeplinită până la sfârșitul acestei luni, atunci fermierii vor relua acțiunile masive de protest.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,