Dorin Drăguțanu s-ar putea alege cu șase ani de pușcărie

12:04, 3 decembrie 2015 | Economie | 1439 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Vladimir Voronin susține că Dorin Drăguțanu, trebuie să fie tras la răspundere penală pentru neglijență în serviciu, din cauza delapidărilor din sectorul bancar. La ședința plenului de ieri, liderul comuniștilor s-a arătat nemulțumit de faptul că Drăguțanu, deși avea toate pârghiile necesare, nu a intervenit atunci când de la cele trei bănci cu probleme dispăreau sume importante de bani. Voronin a menționat că, pe numele Guvernatorului în exercițiu, trebuie să fie deschis un dosar penal.

„ Cum s-a întâmplat ca în pofida acestei zilnice monitorizări, cota creditelor neperformante, vorbind pe șleau furate de la Banca de Economii, a crescut de la 9,5% în 2010, la 62,5% în 2012 și până la 72,6% în 2014? De ce BNM nu a întreprins la timp măsuri necesare, fiind informată despre permanenta agravare a situației din BEM? Eu propun ca pe numele lui Dorin Drăguțanu să fie deschis dosar penal pentru neglijență în serviciu, conform articolului respectiv, care prevede  6 ani de pușcărie”, consideră Vladimir Voronin.

La rândul său, Dorin Drăguțanu a declarat că  BNM a întreprins toate acțiunile permise de legislație.

Atunci când acționarul  și managementul stă în bancă și se gândește toată ziua cum să facă un nou furt, supravegherea nu poate preveni acest lucru. Doar administrarea specială putea să oprească înrăutățirea situației din aceste trei bănci”, a declarat Guvernatorul.

La propunerea lui Vladimir Voronin ca pe numele său să fie deschis un dosar penal, Drăguțanu a replicat că un comentează cele enunțate de liderul PCRM,  căci e doar o simplă propunere.