Dolarul are o ascensiune fulminantă: crește la maximul ultimelor 4 luni

15:21, 26 martie 2021 | Economie, Externe | 5624 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Dolarul a urcat joi la cel mai ridicat nivel din ultimele patru luni, iar indicii bursieri au evoluat în creştere, datorită aşteptărilor privind redresarea rapidă, peste estimări, a economiei SUA, din criza provocată de pandemia de Covid-19, investitorii trecând cu vederea creşterea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus din Europa, transmite Reuters.

Preşedintele american Joe Biden a susţinut, joi, prima sa conferinţă de presă oficială, în care a reiterat că viitorul proiect de lege major se va referi la infrastructură şi a spus că va dupla ţinta referitoare la vaccinarea împotriva Covid-19, după ce a atins obiectivul anterior de 100 de milioane de imunizări cu 42 de zile înainte de termenul stabilit, informează News.ro.

”Acţiunile americane au încheiat ziua în creştere, în condiţiile în care Biden a prezentat un plan care susţine o creştere excepţională a economiei americane pe termen scurt”, a spus Edward Moya, analist la platforma de tranzacţii valutare OANDA.

Indicele Dow Jones a închis în creştere cu 0,62%, S&P 500 cu 0,52%, iar Nasdaq Composite cu 0,12%.

În schimb, pieţele europene au închis în declin, după cea mai mare creştere a numărului de cazuri de Covid-19 în germania de după 9 ianuarie şi cel mai mare număr de pacienţi bolnavi de Covid-19 din Franţa care au necesitat terapie intensivă, din acest an.

Indicele dolarului a atins 92,697, cel mai ridicat nivel din noiembrie.

Indicele dolarului a urcat cu 0,298, în timp ce euro a scăzut cu 0,4%, la 1,1765.

”Dolarul are o importanţă majoră. Dacă dolarul începe să crească, acest lucru va deveni o problemă. Ar însemna o slăbiciune pe piaţa mărfurilor şi o slăbiciune a pieţei emergente, începând că ofere o naraţiune compensatorie dezinflaţionistă”, a spus James Athey, director de investiţii la Aberdeen Standard Investments.

Indicele global MSCI a crescut cu 0,14%.

Preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a scăzut cu 4,38%, la 58,50 dolari pe baril, iar preţul petrolului Brent cu 4,19%, la 61,71 dolari pe baril.

Cotaţia aurului spot a coborât cu 0,4%, la 1.726,96 dolari uncia, iar bitcoin a scăzut cu 3,5%.

Sursa: https://www.stiripesurse.ro