De astăzi dolarul american devine mai puternic

18:36, 27 februarie 2018 | Economie | 1225 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Dolarul american și-a consolidat poziția după ce astăzi a fost publicat textul discursului rostit în  cadrul Congresului de noul șef al Sistemului Federal de Rezerve al SUA, Jerome Powell, și în urma publicării datelor prezentate de Conference Board.

Jerome Powell, care este noul conducător al Fed, s-a prezentat cu primul său discurs în calitate de șef al acestei instituții financiare în fața Comisie parlamentare pentru finanțe din cadrul Camerei reprezentanților a Congresului SUA.

„În pofida volatilității din ultimul timp, indicatorii de performanță financiară continuă să fie favorabili”, a spus Powell în audierilor din Congresul SUA.

Noul șef al băncii centrale a precizat că va continua politica de creștere trepate a ratei de bază așa cum s-a exprimat anterior predecesorul său,  Janet Yellen.

Creșterea inflației, conform prognozei lui Powell, se va stabiliza pe termen mediu la nivelul de 2%, aceasta fiind de fapt și ținta pe care o urmărește banca centrală a SUA.

De fapt, Powell nu a spus nimic nou în comparație cu raportul publicat săptămâna trecută cu privire la intențiile de politică monetară ale Fed-ului. Dar în confirmarea celor spuse de el, în ce privește situația favorabilă din economia americană, Indicele de Încredere a Consumatorilor publicat de Conference Board și-a actualizat valorile maxime din 2001, ajungând la nivelul de 130,8. Inițial, așteptările privind acest indicator erau  prognozate la valoarea de 126,5.  Cota la care a ajuns acest indicator va acorda un stimul uimitor de puternic economiei americane.

Pe fundalul noilor date statistice apărute astăzi Indicele USD a crescut cu 0,4%, astfel ajungând la valoarea de 90,14. Consolidarea pozițiilor dolarului american a făcut să creeze presiuni asupra altor valute.

Jerome Powell a declarat în timpul audienților din Congresul american despre intenția Sistemul Federal de Rezervă din în acest an  de a majora rata de bază în trei trepte, pe parcursul anului 2018.

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,