Ce interese urmăresc chinezii în Republica Moldova

16:11, 4 decembrie 2017 | Economie | 1327 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Viceguvernatorul provinciei Hunan din China a efectuat o vizită oficială în Republica Moldova. Oficialul a informat autorităţile de la Chişinău că autorităţile din regiunea pe care acesta o reprezintă manifestă interes pentru relaţiile de afaceri cu ţara noastră.

Viceguvernatorul provinciei chineze Hunan, He Baoxiang a avut o întrevedere cu ministrul moldovean al Economiei şi Infrastructurii, Octavian Calmîc, în cadrul căreia a declarat că autorităţile regiunii din care vine sunt interesate să stabilească relaţii directe cu Republica Moldova. Scopul acestor relaţii este „inițierea și dezvoltarea unor parteneriate durabile dintre agenții economici din ambele state”.

Domeniile faţă de care manifestă interes chinezii sunt agricultura, comerțul, industria, infrastructura şi altele.

He Baoxiang a explicat de ce parteneriatul cu regiunea pe care o reprezintă ar fi interesant pentru Republica Moldova. În acest sens el a invocat „potențialul economic al provinciei și așezarea geografică – în centrul Chinei”. Astfel, „provincia Hunan, poate deveni un centru de promovare a produselor moldovenești pe un teritoriu foarte mare al Chinei”, a declarat oaspetele, adăugând că „în cel mai mare market al provinciei deja funcționează un show-room, care comercializează vinuri moldovenești, iar în primul trimestru al anului 2018 urmează a fi deschis un pavilion permanent al Republicii Moldova în Centrul Comercial și de Expoziții al Produselor Internaționale din orașul Hunan”.

Provincia Hunan este situată în partea centrală a Chinei, are o populație de circa 71 milioane de locuitori (pentru comparaţie – populaţia Republicii Moldova este de 3 milioane 552 mii de locuitori), iar Centrul Comercial și de Expoziții al Produselor Internaționale, unde ar putea fi promovate şi produsele moldoveneşti, are o suprafaţă totală de 23 de mii de metri pătraţi. În acest loc 46 de ţări, între care Franţa, România, Chile etc., au pavilioane permanente.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,