CCM a examinat cum CEC a utilizat mijloacelor financiare publice destinate alegerilor locale

14:08, 16 februarie 2016 | Economie | 1352 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

În cadrul ședinței de astăzi, 16 februarie 2016, Curtea de Conturi a Republicii Moldova a examinat raportul auditului conformității privind utilizarea mijloacelor financiare publice destinate alegerilor locale generale din 14 iunie 2015. Potrivit acestuia, Comisia Electorală Centrală (CEC) a gestionat legal resursele financiare alocate pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale generale din anul 2015.

Echipa de audit a menționat că rezultatele auditului relevă o administrare legală și transparentă de către CEC a mijloacelor bănești destinate organizării scrutinului din iunie 2015. Totuși, pentru perfecționarea domeniului aplicat, au fost făcute o serie de recomandări. Acestea au vizat oportunitatea elaborării unor reglementări la capitolul planificării mijloacelor financiare, corelarea numărului de funcționari electorali în raport cu numărul de alegători arondați la o secție de votare.

Președintele CEC, dr. Iurie Ciocan, a apreciat gradul de evaluare obiectiv al echipei de audit din cadrul Curții de Conturi și a declarat că pe viitor se va ține cont de aceste recomandări.