Banca Transilvania îşi propune să înghită integral Victoriabank

16:33, 7 februarie 2018 | Economie | 4433 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Comisia Națională a Pieței Financiare anunță miercuri printr-un comunicat, că pe data de 5 februarie curent a fost luată decizia de a permite achiziționarea celor 33, 2% din acțiunile Victoriabank de către Banca Transilvania (BT) și  Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltarea (BERD), prin lansarea unei oferte publice.

„Având în vedere rezultatele examinării materialelor prezentate, CA a hotărât să aprobe prospectul ofertei de preluare obligatorie, iniţiată de ofertantul VB „INVESTMENT HOLDING” B.V., obiectul căreia îl constituie procurarea a 8 308 673 acţiuni ordinare nominative emise de Banca Comercială „VICTORIABANK” S.A. la preţul de 78,21 lei per acţiune, cu durata de 70 zile din data anunţării.”, se menționează în comunicatul CNPF.

În prezent, Banca Transilvania împreună cu BERD dețin dețin 66,7% din acțiunile Victoriabank și inteționează să obțină controlul total asupra acestei bănci comerciale din Republica Moldova.

Amintim că la mijlocul lunii ianurie curent, în urma unei tranzacții cu valori mobiliare, Banca Transilvania a procurat de la compania offshore Insidown LTD cele 39% de acțiuni pe care le deținea la Victoriabank. În urma acestei tranzacții BT și BERD au devenit acționarii majoritari ai Victoriabank.