Află câte întreprinderi cu capital turcesc există în Moldova și ce birou vrea să deschidă Chișinăul în Turcia

11:42, 23 martie 2018 | Economie | 1444 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Ministrul moldovean al Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a discutat cu Guvernatorul Istanbulului, Vasip Şahin, despre impulsionarea relațiilor moldo-turce, inclusiv despre suportul părții turce pentru eforturile depuse de Chișinău în acest sens.

„Părțile au discutat despre impulsionarea relațiilor moldo-turce pe diferite dimensiuni, inclusiv în domeniul comercial-economic, dar și despre inițierea Biroului comercial-economic”, ne anunță serviciul de presă al ministerului moldovean de resort.

Gaburici a subliniat că „Turcia este printre țările cu cei mai mulți investitori în Republica Moldova. În prezent, în țara noastră activează peste 1300 de întreprinderi cu capital turcesc în valoare de peste 400 de milioane de lei”.

Potrivit ministrului, „Guvernul de la Chișinău depune toate eforturile pentru a facilita activitatea mediului de afaceri și a deveni atractivi pentru investitori”.

„Inițierea Biroului comercial-economic va fi un punct de întâlnire între investitorii din ambele țări. Necesitatea instituirii acestuia este dictată de oportunitățile oferite de Acordul de Comerț Liber între Republica Moldova și Republica Turcia, dar și de Acordul privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor. Este un pas care trebuie finalizat în cel mai scurt timp”, a spus Chiril Gaburici.

La rândul său, Guvernatorul Istanbulului a salutat deschiderea unui Birou comercial-economic, care va avea rolul de a promova oportunitățile investiționale ale ambelor țări, reiterând importanța începerii activității acestuia cât mai curând.

Ministrul Chiril Gaburici participă vineri la Forumul Economic Moldova-Turcia, care se desfășoară la Istanbul, unde va vorbi despre prioritățile Guvernului Republicii Moldova în domeniul atragerii investițiilor și promovarea exporturilor. Pe parcursul zilei, ministrul va avea întrevederi și cu alți oficiali de la Istanbul.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , , ,