După șase ore de chin, lui Novak Djokovici i-a fost REFUZATĂ intrarea în Australia!

16:15, 6 ianuarie 2022 | Actual, Externe, Social | 108 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Jurnalistul australian Paul Sakkal spune că două surse au confirmat că lui Novak Djokovici nu i-a fost permis accesul în Australia. După peste șase ore de chin, autoritățile de la graniță ar fi decretat că sârbul nu a prezentat dovezi suficiente pentru excepția medicală pe care a arătat-o, ca motiv pentru care nu s-a vaccinat.

Nu este clar dacă Djokovici se va întoarce în Serbia sau va rămâne pentru ca avocații săi să depună apel. O sursă din interiorul federației australiene a afirmat, pentru The Age, că acțiunile autoritățile sunt doar un show publicitar, în care sârbul este ținta, deoarece ceilalți jucători cărora li s-au oferit excepții medicale de la vaccinare au intrat deja fără probleme în Australia.

În chestiune s-a implicat însuși președintele Serbiei, Alexandar Vucici.

Liderul de la Belgrad a avut o convorbire cu Djokovici, căruia i-a transmis toată susținerea sa și a țării, și a spus că ia toată măsurile pentru a fi oprită „hărțuirea celui mai bun jucător de tenis din lume”.

„Tocmai am încheiat o conversație telefonică alături de Novak Djokovici. I-am spus lui Novak al nostru că toată Serbia este cu el și că autoritățile noastre iau toate măsurile necesare pentru a opri hărțuirea celui mai bun jucător de tenis din lume, în cel mai scurt timp. În concordanță cu toate normele dreptului internațional. Serbia va lupta pentru Novak Djokovici, pentru justiție și adevăr. Apropo, Novak este puternic, așa cum îl știm”, a scris Vucici.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Liderul tenisului mondial, sârbul Novak Djokovici, a aterizat la Melbourne pentru a participa la Australian Open, dar este reținut și izolat de către autorități, scrie presa de la Belgrad.

Mai precis, sârbul a aterizat în jurul orelor 13:30, dar a întâmpinat necazuri. Conform jurnalistului australian Paul Sakkal, echipa sârbului ar fi depus cerere pentru o viză de intrare greșită, iar grănicerii i-au refuzat intrarea.

Aceștia au cerut ajutorul guvernului regiunii Victoria  – acolo unde se va desfășura turneul de la Melbourne – să-l ajute pe Djokovici să aplice pentru viza necesară, dar Ministrul Sportului regional a afirmat că nu-i va acorda niciun fel de asistență sârbului pentru a obține documentul.

În acest moment, numărul 1 mondial este reținut în aeroport, fără telefon și este păzit de Poliție, a anunțat antrenorul său, croatul Goran Ivanisevici, scrie B92.

Reamintim că marți, tenismanul sârb Novak Djokovici a anunțat că va participa la Australian Open, după ce organizatorii i-au permis accesul pe baza unei excepții medicale.

Acest document este necesar pentru a depăși regula impusă de organizatori, aceea ca toți jucătorii participanți să fie vaccinați.

Sursa: https://r3media.ro