Două RACHETE au lovit o zonă strategică americană din Irak

09:26, 9 ianuarie 2020 | Actual, Externe | 548 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Grupare irakiană: ”Nu închideţi ochii, pentru că răzbunarea martirului se apropie şi va veni din mâini irakiene până la plecarea ultimului vostru soldat”

Două rachete au lovit azi noapte ”Zona Verde” din Bagdad, punctul cel mai securizat din Irak, unde se află și ambasada americană, transmite Sputnik International.

Atacul a avut loc chiar înainte de miezul nopții – ulterior fiind auzite mai multe explozii și sirenele de alarmă în centrul Bagdadului. Sursa citată menționează că deocamdată nu se cunosc nici pagubele produse – nici autorii atacului.

Acesta a fost al treilea atac asupra Zonei Verzi după asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani în capitala Irakului.

Conform unei analize a Agerpres, aceste atacuri ar urmări ”să răzbune nu doar moartea generalului Soleimani, dar şi a comandantului Abu Mehdi al-Muhandis, numărul doi al grupării Hashd al-Shaabi, coaliţie paramilitară dominată de facţiunile pro-Iran”.

Sursa citată arată că moartea lui Abu Mehdi al-Muhandis a provocat ”indignare în țară” (Irak) și că un lider grupării Hashd al-Shaabi a ameninţat miercuri Washingtonul cu ”o ripostă nu mai puţin importantă decât răspunsul iranian”.

”Prima ripostă iraniană la uciderea comandantului martir Soleimani  a avut loc – a venit timpul pentru prima ripostă irakiană la asasinarea comandantului martir Abu Mehdi al-Muhandis”, a declarat liderul grupării irakiene – personaj inclus pe lista ”teroriștilor”.

Agerpres reproduce și mesajul adresat militarilor americani de o altă grupare irakiană, ”Harakat Hezbollah al-Nujaba”, una din facţiunile pro-Iran ”cele mai radicale” din Irak:

”Nu închideţi ochii, pentru că răzbunarea martirului Abu Mehdi al-Muhandis se apropie şi va veni din mâini irakiene până la plecarea ultimului vostru soldat”.

Sursa: https://ro.sputnik.md

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,